Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zinedine Zidane: “Erről álmodtam…”

Mint ismert, a legendás francia labdarúgó, Zinedine Zidane a szezon közben vette át a spanyol élvonalbeli labdarúgó – bajnokságban (La Liga) szereplő Real Madridot. Megosztóak voltak vele kapcsolatban a vélemények, miután kinevezték a “királyi” gárda élére, igaz első sorban a tapasztalatlansága miatt. Nos, a BL győzelem után kijelenthető, hogy “Zizou” menedzsereként is letett már a névjegyét. 

tmp_4059-zidane955452388

Zinedine Zidane-nak egy álma vált valóra, miután a Real Madriddal megnyerte a Bajnokok Ligáját (fennállásuk során 11. alkalommal hódították el a BEK/BL trófeát). “Zizou” az első francia edző, akinek sikerült begyűjtötte a rangos európai kupasorozatot, illetve a hetedik azon trénerek között, akik menedzserként és játékosként is elnyerték a sokak által hőn áhított serleget. 

“Erről álmodtam, igen. Amikor az elnök kinevezett a csapat élére, én tudtam, hogy együtt képesek leszünk valami hatalmasat elérni. Carlo Ancelotti remélte, hogy edzőként is képes leszek megnyerni a Bajnokok Ligáját, mivel elárulta nekem, akkor teljesen más lesz, mint játékosként. Igaza lett, mert ez rendkívül különleges érzés. (…) Játékosként, segédedzőként, most pedig menedzserként is elhódítottam a BL-t. Nagyon büszke vagyok arra, hogy tagja lehet ennek a fantasztikus klubnak. Amikor egy ekkora trófeát elnyersz, az rendkívül sokat jelent a futballistáknak és a technikai személyzetnek egyaránt. Nagyon boldog vagyok, amit közösen elértünk. Nem volt egyszerű.” 

Németh Boldizsár