Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Három góllal melegített Portugália az EB-re – videóval!

A portugálok még Cristiano Ronaldo és Pepe nélkül léptek pályára a norvégok elleni meccsen, de nélkülük is könnyedén győzedelmeskedtek az északi csapat felett. Ez volt a főpróba az Európa-bajnokság előtt, legközelebb június 14-én játszanak Izland ellen. 

Portugal Norway Soccer

Forrás: Sky Sports

Portugália – Norvégia barátságos mérkőzés: 3-0 (1-0)

Helyszín: Estadio do Dragao, Porto Vezette: Padraigh Sutton

Gólszerzők: Quaresma (13.) Guerreiro (65.) Éder (70.)

Sárga lapok: –  

Kiállítás: –

Portugália: Lopes –  Soares – Fonte – Ricardo Carvalho – Guerreiro (Eliseu 79.) – William (Pereira 60.)  – Moutinho (Rafa 55.) – Mário (Renato Sanchez 72.) – André Gomes (Vieirinha 79.) – Quaresma (Silva 60.)  – Éder  Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Norvégia: Jarstein – Linnes (Gunnarsson 86.)- Hovland – Starndberg – Trondsen – Johansen – Jenssen (Selnaes 73.) – Valon Berisha (Fossum 74.) – Veton Berisha – King (Sorloth, 86.) – Henriksen  Szövetségi kapitány: Per-Mathias Hogma 

Már az első félidőben a portugálok irányították a mérkőzést, és korán megszerezték a vezetést. A 13. percben Raphael Guerreiro passzából indult meg Ricardo Quaresma, aki éles szögből a kapu jobb felső sarkába lőtte messziről a labdát. Habár a játékrészben ez volt az egyetlen kaput eltaláló lövésük, sokkal többet birtokolták a labdát, mint a norvégok, akiknek csak momentumaik voltak. A legnagyobb helyzetük a 32. percben érkezett, amikor Joshua King középre helyezte a labdát, de Lopes kapus védeni tudott. A norvégok a ziccer után visszaadták az irányítást a portugáloknak. A hosszabbítás első percében volt még egy veszélyes helyzete Quaresmának szabadrúgásból, amikor a labda csak centikkel szállt el a kapu felett.

A második félidőben is maradt a portugál dominancia, de a norvégok kicsit erőre kaptak. Többet támadtak, de igazán komoly ziccert nem tudtak kialakítani, egészen az 57. percig, amikor Veton Berisha fejese a kapufáról pattant vissza. A következő tíz percben még úgy tűnt, hogy Norvégia a kezében tartja a mérkőzést, viszont a 65. percben Guerreiro szabadrúgásból szerzett gólt. Innentől kezdve ismét a portugálok irányították a játékot és 5 perccel később meglőtték a harmadikat is, Éder jóvoltából. Az eredmény és a játék képe innentől kezdve már nem változott, a norvégok már nem jutottak nagyobb helyzetekig, de Portugália is visszavett kicsit a tempóból. Az utolsó percekben még próbálkoztak a portugálok, de a védők blokkoltál a lövéseket.

Szigeti Andrea