Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Szűk horvát és mexikói, magabiztos perui siker

A hétvégén már a közelgő kontinensbajnokságokra hangoltak a résztvevő válogatottak. Horvátország az Európa bajnokságra, míg Mexikó és Peru a Copa America küzdelmeire készül.

cromld

Horvátország – Moldova 1-0 (1-0)
Gólszerző: Kramaric (9.)
Sárga lapok: Vrsaljko (65.) ill.: Cojocari (65.), Golovatenko (67.)
Kiállítva:

Horvátország: Subasic – Vrsaljko, Vida (Schildenfeld, a szünetben), Corluka, Srtinic – Brozovic (Coric, a szünetben), Badelj (Antolic, a szünetben) – Pjaca (Halilovic, a szünetben), Kramaric (Rog, a szünetben), Perisic (Cop, a szünetben) – Kalinic

Váratlan meglepetéssel nem szolgáltak a horvátok a moldávok elleni felkészülési összecsapáson, hiszen a Bajnokok Ligája döntőjében érdekelt Luka Modric igazoltan volt távol a péntek esti összecsapásról, míg Ivan Rakitic, és Mario Mandzukic ezúttal engedéllyel maradt ki. Az azonban látszott, hogy a karmesterei nélkül pályára lépő szomszédok az ő hiányukban is végig kézben tartották a meccset. Kramaric korai gólja lényegében eldöntötte a találkozót, amelyen a vendégek nem sokszor jutottak el Subasic kapujáig, mindössze négy lövéssel tudták le a kilencven percet, szemben a horvátok tizenötjével, és ha nem véd jól a moldovai kapus, bizony még több lett volna közte. A szünet utáni sorcsere megtörte némileg déli szomszédunk lendületét, amely azonban elegendő volt arra, hogy megőrizzék egygólos előnyüket.

mexpar

Mexikó – Paraguay 1-0 (1-0)
Gólszerző: Guardado (32.)
Sárga lapok: Aquino (25.), Peralta (74.), Aguilar (79.) ill.: Gonzalez (15.), Ortiz (23.)
Kiállítva: –

Mexikó: Ochoa – Araujo, Marquez, Molina, Moreno (Corona, 56.), Duenas (J. Torres, 61.), Guardado (Aguilar, 56.), Pena, Aquino – Damm (D. Reyes, 61.), J. Hernández (Peralta, 56.)

Paraguay: Villar (A. Silva, a szünetben) – da Silva, Riveros, Valdez (I. Piris, 56.), Balbuena – R. Piris, Ortiz, Romero (Iturbe, 81.), Sanabria (Lezcano, 58.) – Benitez (N. Valdez, 65.), Gonzalez (Rojas, 69.)

Jubileumi Copa America következik az Egyesült Államokban, és a részt vevők már nagyban hangolnak. Mexikó Paraguay-jal mérte össze erejét, és igencsak kiegyenlített csatát hozott az atlantai találkozó. Valamivel jobban kezdett a mexikói alakulat, de idővel a paraguayiak is megérkeztek a meccsbe, ennek ellenére alig túl a félórán Guardado egy remek megoldással juttatta előnyhöz a mexikóiakat. Ezt követően mindkét együttes előtt adódott lehetőség, de további gól már nem esett, így a főpróbát Mexikó zárta jobban.

Perú-El-Salvador-640x445

Peru – El Salvador 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Ruidiaz (11.), Polo (60.), Yotun (90+3.) ill.: Bonilla (81.)
Sárga lapok: –
Kiállítva: –

Peru: Caceda (Penny, 69.) – Revoredo, Tapia (C. Ramos, 67.), Rodriguez (Abram, 80.), Cespoedes – Balbin (Alfageme, 63.), Yotun – Polo, Benavente (Vilchez, 57.), da Silva Silva (Flores, 57.) – Ruidiaz

Korai góllal nyitott Peru El Salvador ellen, Ruidiaz már az első negyedórában bevette Pena kapuját, hogy aztán sokáig semmi sem történt azon kívül, hogy sorjáztak a cserék. Igaz, bő órányi játék után növelte előnyét Peru, hogy aztán a hajrában szépítsen a salvadori csapat, de Yotun jóvoltából a lefújás előtti percekben visszaállt a kétgólos előny, s a peruiak magabiztos sikerrel hangoltak.

Gavalovits Sándor