Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Eb-keret: Juhász Roland

2016.06.14. a nap amire már az egész ország vár, Magyarország 44 év után újra az Eb-n szerepel. A következő napokban bemutatjuk azon játékosokat, akik hazánkat képviselik ezen tornán. Minden este 8 órakor, egy újabb játékost igyekszünk jobban megismertetni a veletek.

A válogatott Eb – kerete:

Kapusok:
Gulácsi Péter, Dibusz Dénes

védők:
Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Fiola Attila
Pintér Ádám,

középpályások:
Kleinheisler László,

Juhász Roland

Sorozatunk első részeinél kicsit problémában ütközünk, hiszen még nem végleges a keret, de ugye több játékos szinte biztos, hogy részt vesz az Európa – bajnokságon. Így először közülük szemezgetünk. (nem sorban megyünk)

juhasz -sport1tvréges régen (sport1tv)

Juhász Roland 1983.07.01-jén született, tehát az Eb alatt lesz már 33 éves. Fiatalon 2000 tavaszán mutatkozhatott be az élvonalban, tehát még nem volt 17 éves. Kezdetben még csatárként küzdött a csapatba kerülésért. 2002 őszére lett igazán meghatározó játékosa a kék – fehéreknek, mivel a tavaszt játékkal a BKV Előrénél töltötte. Arra senki nem számított, hogy nem a csatársorban, hanem a védelemben. Igaz ekkor még csatár volt, de nemsokára már hátul találta magát.

Juhász 442.hu(442.hu)

2006 őszéig az MTK játékosa volt, de ekkor már eléggé külföldre vágyott nagyobb célokért. Az MTK két évvel korábban alakította át a csapatát, hogy teljesen a saját utánpótlására támaszkodott, de Juhász ennek a csapatnak is meghatározó játékosa volt, ezért is váltak meg tőle nehezen. Sorban jöttek az ajánlatok, végül a belga Anderlecht 1,5 millió Eurót fizetett érte. Akkor az volt a célja Juhásznak, pár évet eltölt a belga bajnokságban s onnan majd feljebb tud lépni. 2013-ig viszont a csapatnál maradt, ezen idő alatt 4 belga bajnoki címét és egy kupadiadalt zsebelhetett be.

juhasz-vidi(origo.hu)

2013 februárjában már kevesebb lehetőséget kapott a belgáknál, ezért mindenki meglepetésére hazatért s a Videoton játékosa lett. Először fél év kölcsönről volt szó, hogy majd utána visszamegy. Végül a nyáron a Vidi szerződtette a kiváló hátvédet. Még 2 évig érvényes a szerződése a Videotonnál, elképzelhető, hogy utána visszavonul.

Juhasz - csakfoci.hu(csakfoci.hu)

2004 áprilisában mutatkozott be a válogatottban Lothar Matthäus kapitányi ténykedése alatt Japán ellen. A Zalaegerszegen rendezett meccsen 3-2 -re nyertünk. A 67.percben Juhász fejjel volt eredményes, így a második találatot ő szerezte. A 12 évvel ezelőtt pályára lépő játékosok nagy része már visszavonult, de Gera Zoltán még mindig tagja a nemzeti csapatnak. Juhász összes válogatottságát most nem fogjuk itt felsorolni, hisz 91 meccsen 6 találatig jutott.

Korábban meg voltunk róla győződve, hogy ő lesz az elsőszámú középhátvéd, de az utóbbi időben történtek miatt (Guzmics és Lang kiválóan játszott középen), inkább a tartalékok között számol majd vele Storck. Legalábbis az előjelek ezt mutatják.  Juhász azon kevés játékos közé tartozik, aki nem ezen az Eb-n akarja már eladni magát külföldre, hisz 33 évesen, már nem az a legnagyobb álma, hogy külföldön szerepeljen. Főleg úgy, hogy nemrég hosszabbított szerződést a Videotonnál.

Juhász - vidi(vidi.hu)

Juhász Roland
klub: Videoton
válogatottság: 91/6

Endrődi Dávid