Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Arda Turan és Nuri Sahin fémjelzi a török keretet – hivatalos

Komoly meglepetés nincsen Fatih Terim keretében, a legnagyobb sztárok mind ott lesznek az Európa-bajnokságon.

Hakan Calhanoglu

Egyetlen váratlan név van a keretben, az az Emre Mor, aki vasárnap debütált a válogatottban a Montenegró elleni barátságos meccsen azok után, hogy a Nordsjaellandban meggyőző teljesítményt nyújtott. 8 játékost vágtak ki a 31-es keretből, a legismertebb nevek Gökhan Töre a Besiktasból és Yasin Öztekin a Galatasarayból, Nuri Sahin viszont bent maradt annak ellenére, hogy februárban játszotta első mérkőzését a szezonban sérülések miatt.

Arda Turan és Sahin mellett érdemes lesz figyelni a fenti képen látható Hakan Calhanoglura is, aki már komoly nevet szerzett magának a Bayer Leverkusenben, most pedig itt az esélye, hogy nagyot dobbantson egy világversenyen is.

A teljes keret:

Kapusok: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (İstanbul Başakşehir).

Védők:  Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Şener Özbayraklı (Fenerbahçe), Ahmet Çalık (Gençlerbirliği), Hakan Balta (Galatasaray), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Semih Kaya (Galatasaray), Caner Erkin (Fenerbahçe), İsmail Köybaşı (Beşiktaş).

Középpályások:  Emre Mor (Nordsjælland), Volkan Şen (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoğu (Bayer Leverkusen), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Selçuk İnan (Galatasaray), Arda Turan (Barcelona), Olcay Şahan (Beşiktaş)

Támadók: Burak Yılmaz (Beijing Guoan), Cenk Tosun (Beşiktaş), Yunus Mallı (Mainz)

Tereh Balázs