Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Meglepetés a szűkített olasz keretben!

Habár Antonia Conte szövetségi kapitány este hatkor jelenti be a szűkített keretet, az olasz lapok már nyilvánosságra hozták a játékosok névsorát. A legnagyobb meglepetés, hogy öt csatárral vágnak neki a kontinens tornának.

Azerbaijan-Italy-Euro-Soccer-1731x1254

Forrás: wtop.com

A 30-as bő keretben még a védők közül Davide Astori (Fiorentina), Daniele Rugani (Juventus), Davide Zappacosta (Torino), és a középpályások közül Marco Benassi (Torino), Giacomo Bonaventura (Milan), Jorge Luiz Jorginho (Napoli), Riccardo Montolivo (Milan) szerepeltek a listában, a szík keretben tőlük már búcsúznunk kell. A legnagyobb meglepetés Bonaventura, Montolivo és Jorginho kihagyás lehet. Sérülés miatt kimaradt még Marco Verratti és Claudio Marchisio is.

Ami érdekesség, hogy Conte csapata öt támadóval vég neki az Európa-bajnokságnak: Éder (Inter), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Graziano Pellè (Southampton), Simone Zaza (Juventus). Az, hogy kit vagy kiket fog előnyben részesíteni és a kezdőbe tenni még nem ismeretes, de Pellè a legutóbbi Skócia elleni felkészülési meccsen egy gyönyörű góllal már jó benyomást tehetett az olasz mesterre. Insigne állandó kezdő a Napoliban, habár nem a klasszikus kilences szerepét tölti be csapatában. Zaza a Juventusban nem sok lehetőséghez jut a Mandzukic-Morata-Dybala hármas mellett, Immobile is csak csere a Torinoban és Éderről is ugyanez mondható el.

Az olaszok 23 fős szűkített kerete:

Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Federico Marchetti (Lazio), Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain)

Védők: Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Matteo Darmian (Manchester United), Mattia De Sciglio (Milan), Angelo Obinze Ogbonna (West Ham)

Középpályások: Federico Bernardeschi (Fiorentina), Antonio Candreva (Lazio), Daniele De Rossi (Roma), Stephan El Shaarawy (Roma), Alessandro Florenzi (Roma), Emanuele Giaccherini (Bologna), Thiago Motta (Paris Saint-Germain), Marco Parolo (Lazio), Stefano Sturaro (Juventus)

Támadók: Éder (Inter), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Graziano Pellè (Southampton), Simone Zaza (Juventus)

Szigeti Andrea