Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Ausztria is pályára lépett, nem kell félni tőlük – videóval!

Írország és Ausztria is felkészülési találkozóval hangolt kedd este a közelgő Európa-bajnokság előtt, utóbbi jóval könnyebben oldotta meg a saját feladatát.

Kép: news.thefantasyfootball.com

Kép: news.thefantasyfootball.com

Mi volt a cél? Melyik Eb-s ellenfélre akartak felkészülni ezen a meccsen? Melyik csapatot akarták Máltával leszimulálni? Mire volt jó ez az egész? Csak néhány költői kérdés, amit akár fel is lehetne tenni az osztrákoknak, hiszen a franciaországi Európa-bajnokság előtt a létező legkönnyebb ellenféllel csaptak most össze. Természetesen a csapatok még közel sincsenek topformában, ám akár lehetne törekedni rá, hogy megfelelő színvonalú ellenfelekkel találkozzanak ilyenkor – nyugati szomszédainkat viszont ez most nem izgatta. Nagyjából félház előtt a klagenfurti stadionban, a helyszínre kilátogató Bernd Storck szeme láttára verték meg félgőzzel Máltát, amihez egyáltalán nem kellett megerőltetniük magukat. Nem a legerősebb csapatukkal álltak ki – többek között Fuchs és Alaba is csere volt -, a pályán mutatott teljesítményük pedig szintén hagyott némi kívánnivalót maga után. Persze nem kell aggódni, uralták a játékot, korai vezetőgóljuknak köszönhetően pedig egy percig sem volt kétséges a győzelmük – csak hát most ugyebár nem egészen ez volt a lényeg. A pályán mutatott produkció alapján kéne értékelni a látottakat, hogy ez az osztrák csapat mégis mit tud, illetve hol is állnak most a felkészülésben. Ezek alapján már nem olyan jó a helyzetük, mint egyébként.

Ez a 90 perc leginkább azt bizonyította be, hogy Málta sokkal gyengébb játékerőt képvisel, nem pedig azt, hogy az osztrákok különösebben jók lennének. Egy-két kivételtől eltekintve nagyon nehezen állt össze (igazából nem is állt össze) a hazaiak középpályája, amely végig pontatlan volt és a helyezkedésük sem volt túl olajozott. Támadásban leginkább az ellenfél védelmi hibáiból éltek, sem minthogy maguk alakítottak volna ki lehetőségeket. Egy két árulkodó jel arra utalt, hogy középen akár zavarba is lehet őket hozni, amikor nem számítanak letámadásra – alkalmanként elég sebezhetőek voltak, nem volt nehéz elvenni tőlük a labdát (meg ott van Alaba öngólja is). De hogy ne csak negatívumokat emeljünk ki velük kapcsolatban, említsük meg gyorsan Arnautovicot. Az osztrák csapat egyik sztárja a bal szélen kapott lehetőséget és messze ő volt a legfittebb, illetve a legmotiváltabb is. Ravaszságára az első gól mutat rá a leginkább, amit ő egyedül hozott össze, kihasználva a kapus és a védő kapitális hibáját. Ezen felül az is látszik, hogy ha hagyják őket játszani, akkor veszélyesek lehetnek (lásd, második gól). Ausztria nem azért lesz a csoport egyik esélyese, mert most legyőzte a máltai csapatot; és nem azért csökkennek az esélyei (már ha csökkennek egyáltalán), mert most nem ment nekik úgy a játék. Az eredmény szempontjából teljesen mindegy, hogy most mi történt, villogni majd az Eb-n kell. De addig is, aki valami véleményt akar röviden: ez alapján a meccs alapján Ausztria egyáltalán nem megfoghatatlan, nem kell elájulni tőlük. Persze nagyot alkotni ráérnek majd két hét múlva is.

http://www.dailymotion.com/video/x4dpkav_1-0-marko-arnautovic-goal-hd-austria-1-0-malta-31-05-2016-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x4dpn5g_2-0-alessandro-schopf-goal-hd-austria-2-0-malta-31-05-2016-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x4dq21m_2-1-david-alaba-own-goal-hd-austria-2-1-malta-31-05-2016-hd_sport

Ausztria – Málta 2-1
G.: Arnautovic (4.), Schopf (18.), Alaba (87. – öngól)

Ausztria: Lindner (Ozcan) – Suttner, Hinteregger, Dragovic, Klein – Schopf (Alaba), Baumgartlinger (Ilsanker) – Arnautovic (Sabitzer), junuzovic, Harnik (Hinterseer) – Janko (Okotie). Szövetségi kapitány: Koller

Málta: Bonello – Failla, Muscat, Camilleri (Pisani), Agius, Baldacchio – Sciberras (Cremona), Briffa, Kristensen (Muscat) – Gambin, Farrugia (Mifsud). Szövetségi kapitány: Ghedin

Írországnak már nem ment ilyen simán a felkészülés, habár ők már azért nagyobb fába vágták a fejszéjüket. Fehéroroszország volt az ellenfelük, ami már egy keményebb dió. Ami viszont érdekes, hogy az írek nem tudtak velük szemben úgy dominálni, ahogy szerettek volna. Sőt! A vendégek gólokkal világítottak rá, hogy ez az ír csapat bizony sebezhető. Írország az Eb-n Belgiummal, Olaszországgal és Svédországgal került egy csoportba – az viszont leszögezhető, hogy ilyen teljesítménnyel egyik csapat ellen sem lesz esélyük a torna során. Jó kis lecke volt ez számukra a start előtt, egy pofon, amit meg kellett kapniuk. A fehéroroszok bombagólokkal ijesztettek rájuk, amire csak egyszer jött válasz – 2-1-es ír zakó lett a vége.

http://www.dailymotion.com/video/x4dpq34_mikhail-gordejchuk-super-goal-ireland-0-1-belarus-31-05-2016_sport

http://www.dailymotion.com/video/x4dq081_0-2-maksim-volodjko-goal-hd-ireland-0-2-belarus-31-05-2016-hd_sport

http://www.dailymotion.com/video/x4dq1nw_stephen-ward-goal-hd-ireland-1-2-belarus-31-05-2016-hd_sport

Írország – Fehéroroszország 1-2
G.: Gordeljchuk (20.), Volodjko (63.), Ward (72.)

Baranyai Balázs