Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Eb-keret: Korhut Mihály

2016.06.14. a nap amire már az egész ország vár, Magyarország 44 év után újra az Eb-n szerepel. A következő napokban bemutatjuk azon játékosokat, akik hazánkat képviselik ezen tornán. Minden este 8 órakor, egy újabb játékost igyekszünk jobban megismertetni a veletek.

A válogatott Eb – kerete:

Kapusok:
Gulácsi Péter, Dibusz Dénes

védők:
Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Fiola Attila
Pintér Ádám, Juhász Roland

középpályások:
Kleinheisler László,

Korhut

A mai napon már végleges a válogatott 23-as névsora, ennek ellenére nem poszt szerint megyünk sorban a listán továbbra sem. Igaz, ami igaz, a nagyobb sztárok inkább elől vannak, így nagyjából a legelején a védőket pufogtattuk el. Korhut Mihály sejthető volt, hogy bekerül a keretbe, hisz az egyetlen igazi balhátvéd volt a 30-as névsorban, de láttunk már meglepetést, ezért nem mertük az elsők között megírni az ő rövid élettörténetét.

korhut - dvsc(civishir.hu)

1988.12.01-jén született a debreceni nevelésű balhátvéd. Miután végigjárta az összes helyi utánpótlás csapatot, 2008-ban mutatkozott be a DVSC-DEAC-ban a másodosztályban. Végig is játszotta az egész szezont, míg a rákövetkező idényben is a második csapatnál vették számban, 2009 augusztusában a Pápa ellen bemutatkozhatott az NB I-ben. Nem nyújtott rossz teljesítményt, de a következő meccse 2010 áprilisában volt a Paks ellen. Így 2 NB I-es meccsel zárta a 2009/10-es bajnoki szezont. Érdekes módon 2010 július 31-én a Pápa ellen újra játszhatott a Lokiban, tehát elmondható volt róla, hogy őt igazából a Pápa elleni meccsekre tartogatják. 2011 tavaszára megunva a mellőzést, illetve már rutint akart szerezni közel 23 évesen, az élvonalban, kérte, hogy adják kölcsön. A Kaposvár kapott is az alkalmon, s a tavaszi idényt ott töltötte, 10 meccsen viselhette a zöld – fehér mezt. Kölcsön lejárta után pedig visszatért Debrecenbe, s azóta kirobbanthatatlan a Loki kezdőcsapatából. Eddig összesen 155 NB I-es meccsen 6 gólt szerzett. Célja most már közel a 28-hoz nem lehet más, mint az Eb után külföldre igazoljon. Ha marad a Lokinál, akkor ő is azon játékosok sorát fogja gyarapítani, aki nem próbálja ki magát légiósként.

korhut - nso valogatott(nso.hu)

2014 májusában Dánia ellen mutatkozott be a válogatottban, még Pintér Attila irányítása alatt. Többen ugye azon a meccsen viselhették először a címeres mezt, hiszen korábban már Gulácsinál és Lang Ádámnál is emlegettük, ama mérkőzést. A 2-2-es döntetlent Dzsudzsák Balázs és Varga József találataival alakítottuk ki. Pár nappal később Albánia majd Kazahsztán ellen is bevetette Pintér a kiváló balhátvédet. Legközelebb már Dárdai Pál irányítása alatt léphetett pályára a nemzeti csapatban, méghozzá Feröer elleni 1-0-ás győzelem alkalmával. Az 5.válogatottságát a márciusi Horvátország elleni csatán ünnepelhette.

Korábban a balhátvédként (mármint az elmúlt két évben), több játékost kipróbáltak a szakvezetők, de végül Korhut jött ki győztesen ezen párbajokból. Pl. Leandro, Bosnjak, Forró mind a nyári szünidejét töltheti, Korhut az Eb-re készül. S talán egy jó teljesítménnyel a csapatváltás is összejöhet neki.

korhut - dvsc.hu(dvsc.hu)

Korhut Mihály
Klub: Debrecen
válogatottság: 5/ –

Endrődi Dávid