Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Eb-keret: Nagy Ádám

2016.06.14. a nap amire már az egész ország vár, Magyarország 44 év után újra az Eb-n szerepel. A következő napokban bemutatjuk azon játékosokat, akik hazánkat képviselik ezen tornán. Minden este 8 órakor, egy újabb játékost igyekszünk jobban megismertetni a veletek.

A válogatott Eb – kerete:

Kapusok:
Gulácsi Péter, Dibusz Dénes

védők:
Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Fiola Attila
Pintér Ádám, Juhász Roland, Korhut Mihály, Bese Barnabás

középpályások:
Kleinheisler László, Stieber Zoltán, Lovrencsics Gergő, Elek Ákos

csatárok:
Szalai Ádám, Németh Krisztián,Nikolics Nemanja, Böde Dániel, Priskin Tamás

Nagy Ádám

1995,06,17-én született, a magyar Eb-keret legfiatalabb tagja. Hosszú pályafutás még nincs mögötte, de így is jó pár helyen megfordult fiatal kora ellenére. Az utánpótlással foglalkozó Goldballban majd a Vasasban nevelkedett. Viszont 2009 januárjában eltanácsolták, úgy tartották nem lesz belőle labdarúgó. No, most sok az utánpótlással foglalkozó korábbi Vasas edző foghatja a fejét. Ekkor már az Aramisnál futsalozott is a nagypálya mellett. Ez meg is látszik technikáján. Sokszor megy bele cselekbe, igaz eddig nem nagyon ment előre, inkább hátra és oldalra. Múltkoriban nyilatkozta is, hogy reméli mostani játékával felelt a kritikusokra, s láthatják, most már előre is veszélyes. 2009 nyarán a Kelenből Tabánba igazolt, majd 2010 nyarán a Szent Istvánba. Közben a futsal mellett a strandlabdarúgásba is belekóstolt. Miközben itthon a futsal és a strandfoci bűvöletében élt, Spanyolországba a korábbi Fradi edző Bobby Davison által vezetett utánpótlás központba került.  Mark Hughes és Ian Wright is részt vett az edzésekben. Majd Portugáliában folytatódott a képzés, végül 2013-ban megszűnt az iskola. Nagy ekkor hazatért, s próbajátékra jelentkezett a Fradinál.

Nagy Adam fradi.hu mikor jöttMikor először írt alá a Fradihoz (fradi.hu)

2013 nyarán többen az akkor még Ricardo Moniz edzette zöld – fehérekhez kerültek, hisz a holland lecserélte a játékoskeretet. Igaz akkoriban ez rendszeres volt a Fradinál. Szezon közben új edző jött, aki a következő nyáron keretátalakítást hajtott végre. Moniz leigazolásra javasolta, a fiatal játékost, de egyből Lipcsei Péter fémjelzett NB III-as csapathoz került. Egy év után a Fradi fiataljai kiestek, s nem indították az NB III-as csapatot. 18 évesen így is 26-szor vetették be. Következő évben az U21-es bajnokságban kapott lehetőséget, annak a korosztálynak is Lipcsei volt az edzője, s 26-szor vetette be a fiatal játékost. A 28.fordulóban Pakson jött el az általa várva várt nap, a szünetben Pakson becserélte Thomas Doll. Itt sikerült, annyira meggyőznie a mestert, hogy a 4 nappal később esedékes Magyar Kupa döntőn, a meccs elejétől a pályán volt a Videoton ellen. A 70.percben Gyömbér Gábor váltotta.

Nagy Ádám fradi 24.hu(24.hu)

Jött az idei szezon, s a 2.fordulóban a Fradi a Diósgyőrt fogadta hazai pályán. A 64.percben Thomas Doll a melegítő játékosoknak intett, “Ádám beállsz”. Hajnal Tamást váltotta. Olyan jó teljesítmény nyújtott, hogy utána már nem tudott kikerülni a csapatból. (igaz kétszer még csereként kapott lehetőséget, de az a pihentetés miatt volt).  Igaz kellett ehhez az is, hogy a következő Vasas elleni meccsen gólpasszt adott Bödének, illetve az a mérkőzés után eladták Somáliát a franciáknak. Összesen 25-ször lépett pályára idén a Fradiban. A kérdés az, hogy jövőre mi lesz vele? Egyes hírek szerint, több csapat vinné, állítólag a Chelsea és más angol csapatok is. Viszont a folyamatos játék még fontos lenne számára, így 1-2 évet a Fradiban lehúzhatna. De, ha az Eb-n olyan teljesítményt nyújt, kérőkben biztos, hogy nem lesz hiány.

Nagy Ádám válogatott nso.hu(nso.hu)

2015 áprilisában mutatkozott be az U20-as válogatottban Bernd Storck irányítása alatt. A szövetségi edző, kivitte magával az új-zélandi U20-as vb-re is, ahol 4-szer is pályára küldte. Észak-Korea ellen ugyan még csak csereként állt be, de a brazilok és Nigéria elleni csoportmeccseken elszenvedett vereségek alkalmával a 90, míg a későbbi győztes szerbek elleni kieséses ütközetben, mind a 120 percben a pályán volt. Augusztusban az U21-es válogatottban játszott, az olaszok ellen. Majd jött a szeptember, s Storck kapitány meghúzta a merészet, pár NB I-es meccsel a lábában meghívta a fiatal játékost. A románok elleni a Groupama Arénában még a kispadon ült, de pár nappal később az észak-írek ellen a 22. percben miután Elek Ákos megsérült, magához hívta a kapitány, s bemutatkozhatott a felnőtt válogatottban. Alig múlt 20 éves, s ekkor még nem volt 10 NB I-es meccse (!!!) Októberben Feröer ellen kezdett, s végig a pályán volt, a görögök elleni utolsó csoportmeccsen, a s norvégok elleni első pótselejtezőn csereként játszott durván 20-20 percet. A norvégok elleni hazai ütközetben, már kezdett s végig a pályán volt. Tavasszal ő Gera és Dzsudzsák azok akik, az összes válogatott találkozón lehetőséget kaptak.

Nagy A. valogatott 24.hu(24.hu)

Nagy Ádám
Klub: Ferencváros
Válogatottság: 8/ –

Endrődi Dávid