Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztették a brazilok szövetségi kapitányát!

A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) azonnali hatállyal menesztett a válogatott éléről Dungát, mivel a nemzeti csapat már a csoportkörben búcsúzni kényszerült a Copa Americától. 

hi-res-63b985f068e75da71dbd21a869188a79_crop_north

Menesztették a brazil válogatott éléről Dungát és az egész szakmai stábot, mivel már a csoportküzdelmek folyamán búcsúzni kényszerültek a Copa Americától. A kvartett első mérkőzésén döntetlent játszottak Ecuadorral, majd a másodikon 7-1-re kiütötték a haiti válogatott, míg az utolsó találkozón nem kis meglepetésre 1-0-ás vereséget szenvedtek Perutól. 

Dunga először 2006-ban vehette át a brazil válogatott irányítását, a 2010-es Vb előtti előjelek biztatóak voltak, hiszen 2007-es a Copa Americát, majd a 2009-es Konföderációs Kupát egyaránt behúzták, illetve a két torna között még ott volt a 2008-as Olimpia is, ahol a 3. helyen végeztek, tehát azt jelentette, hogy adott esetben a fiatalabb generációból is nyugodt szívvel meríthetett. Majd jött a 2010-es Világbajnokság, amelyen a legjobb 8 között búcsúzni kényszerültek, ezért kénytelen volt felállni a padról. A második korszaka a hazai rendezésű esemény után vette kezdetét, de ki lehet jelenteni, hogy az első éra jóval emlékezetesebb sikerült, mivel egyik Copa Americán sem tudtak maradandót alkotni. 

Németh Boldizsár