Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ancelotti: “Cristiano egy olyan srác, aki a legjobb akar lenni”

Carlo Ancelotti az angol Telegraph internetes oldalán írt egy hosszabb bejegyzést Cristiano Ronaldóról, melyben a portugállal való kapcsolatáról és az együtt töltött időről is mesél. Ancelotti megvédte mostanában a kritikák kereszttüzében álló Ronaldót, és megosztott néhány kulisszatitkot is a Real Madrid öltözőjéről, a portugál viselkedéséről és személyiségéről is. 

FOOTBALL : Bayern Munich vs Real Madrid - 1/2 - Retour - Ligue Des Champions - 29/04/2014

Forrás: vavel.com

Carlo Ancelotti írásában arról beszél, hogy a világ másképp látja Ronaldót, mint a hogy ő látta, amikor együtt dolgoztak és ő nem tapasztalta meg azokat a kritikákat, amelyekkel a portugált illetik:

“Az egész világ a róla kialakult képpel és a kinézetével van elfoglalva, vagy azzal, hogyan ünnepli a góljait, milyen reakciókat vált ki belőle az, ha a dolgok nem jól alakulnak. Én egyszerűen egy olyan srácot láttam, aki mindig a világ legjobbja akart lenni. Fontos megjegyeznem, hogy soha nem láttam őt az öltöző tükre előtt, soha nem vettem észre, hogy a kinézete miatt aggódna. Számára mindig a győzelem volt a prioritás.”

Az olasz mester szerint a portugál Ramos mellett a csapat vezére, aki néha beszédekkel is bátorította csapatát az öltözőben a meccsek előtt és mindig fontosak voltak számára a csapattársai.

“Ronaldo törődött a csapattal. Szeretett a mérkőzések után a csapattársaival lenni és megbeszélni velük a történteket, átbeszélni, hogy mi ment jól, vagy mi sikerült gyengébben. Szeretett viccelődni is és nagyon jól éreztük magunkat azalatt a két év alatt. Hiába vagy a Real Madrid játékosa, hiába várja el tőled az egész világ, hogy minden mérkőzésen gólt szerezz, ez nem azt jelenti, hogy néha nem viccelődhetsz”

Ronaldo gólszerzési vágyáról is szót ejtett, és elmondása szerint mindig szabadságot adott neki ebben a tekintetben, mert azáltal, hogy megszabta volna neki, hogy mit csináljon, csak korlátozta volna. Ancelotti kiemelte, hogy öröm volt számára Ronaldot edzeni, főleg hihetetlen profizmusa és a játékhoz való hozzáállása miatt. Természetesen nem hagyta ki a játékos pályán mutatott viselkedését sem:

Amikor a dolgok rosszul alakulnak a pályán, ő nem próbálja meg rejtegetni az érzelmeit. Ugyanez történt, amikor Portugália Magyarország ellen játszott az Eb-n, és ez volt a helyzet Madridban is. A személyiségének köszönhetően ő nem olyan ember, akit nem érdekel a balhé. Cristiano sokkal inkább olyan, aki csak játszani akar. Oda kell neki adni a labdát és hagyni, hogy vigye az ellenfél kapuja felé.”

Ancelotti írása végén felhozta még a Ronaldo-Messi témát is. Elárulta, hogy nem beszéltek sokat az argentinról, de a portugál nagyon tiszteli őt, és úgy véli, hogy szükségük van egymásra, hogy mindketten jobbak legyenek.

“Ha egyikük nem létezne, akkor Cristiano vagy Messi már nyolcszor nyerte volna meg az Aranylabdát. Vagy talán nem szárnyalnának így a másik nélkül.”

Szigeti Andrea