Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: A horvátok küldhetik nyaralni Ronaldot és társait ? – előzetes

A franciaországi Európa-bajnokság szombati játéknapján a nyolcaddöntők közül három mérkőzést is rendeznek. Ezek közül a Horvátország – Portugália találkozó emelkedik ki. A találkozót 21 órakor rendezik meg Lensban.

croatia-porugal-badge-graphic-euro-2016-euros_3489449

A horvát – portugál találkozó óriási érdeklődés övezi, hiszen olyan sztárok alkotják a két csapatot, mint Cristiano Ronaldo, Luka Modric, Ivan Perisic, Mario Mandzukic vagy a fiatal tehetségek William Carvalho, Joa Mario vagy a Bayern új szerzeménye a nagy tehetségnek tartott portugál Renato Sanches. A szakameberek a horvátokat hajszálnyival esélyesebbnek tartják a portugáloknál. Az idei Eb-n mutatott játékukkal a horvátok joggal érdemelték ezt ki, hiszen csoportelsőként zárták a csoportjukat, ahol a címvédő spanyolokat is sikerült megverniük.  Emelett remek futballal verték a törököket és döntetlent értek el a csehekkel. Eddig a csapat egyik legjobbja Ivan Perisic aki a spanyolok ellen is remekül játszott és az ő góljával győzték le a címvédőt. Tehát a horvátok veretlenül zárták a csoportkört, elvileg ha hosszabbításban maradnának alul akkor elmondhatnák a horvátok magukról, hogy veretlenül esnek ki a tornáról, de ehhez lesz egy-két szava Modricéknak.

A luzitánok nagy szerencsével, de továbbjutottak a csoportból veretlenül három ponttal. Éppen a magyar válogatott csoportjából kerültek tovább Ronaldoék három döntetlennel, a mieink ellen gólzáporos 3:3-as döntetlent értek el a luzitánok. Hiába játszottak Izland és Ausztria ellen fölényben rengeteg helyzetet puskáztak el a portugálok. Az osztrákok ellen büntetőt is hibázott Ronaldo. Majd a magyar válogatott ellen két gólt szerzett, így a portugálok nagyon biznak a portugál zseniben. CR7 eddig kétszer lépett pályára a horvátok ellen, s mindkétszer a portugálok nyertek, 2007-ben 2-0-ra, 2013-ban pedig 1-0-ra. Ez utóbbi találkozó egyetlen találatát ő szerezte. Egyébként mindkettő barátságos meccs volt.

A két csapat eddig háromszor találkozott egymással, s mindháromszor portugál siker született. Mindkét csapat támadó szellemben léphet pályára. A portugálok eddig négy gólt szereztek az Eb-n, míg a horvátok öt gólt szereztek eddig a tornán.

A várható kezdőcsapatok:

HORVÁTORSZÁG: Subasic – Srna, Corluka, Vida, Strinic – Modric, Badelj, Brozovic, Rakitic, Perisic; Mandzukic


PORTUGÁLIA: Patrício – Vierinha, Carvalho, Pepe, Guerreiro – Gomes, Carvalho, Moutinho, Mário – Nani, Ronaldo

A találkozóra Lensban a Stade Bollaert – Delelis arénában kerül megrendezésre 21 órakor. A találkozó játékvezetője a spanyol Carlos Velasco Carballo lesz.

Végezetül pedig egy kis kedvcsináló az esti mérkőzésre.

https://www.youtube.com/watch?v=BH4zPsPorb4

Kép forrása: skysports.com

Ondik G.