Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Drámai végjátékkal veretlenül búcsúztak a horvátok – videóval

Két nap pihenő után szombaton három mérkőzéssel megkezdődött az Európa-bajnokság egyenes kiesés szakasza. A nyolcaddöntőkben szombaton három mérkőzést rendeztek. A legnagyobb figyelem a Horvátország – Portugália mérkőzést övezte.

13532977_1166371913415653_2934080094468583162_n

Horvátország – Portugália 0:0, hosszabbítás után 0:1
Lens, Stade Bollaert-Delelis, Vezette:  Velasco C. (spanyol)
Gólszerzők: Quaresma (117.)
Sárga lapok: Carvalho (78.)
Kiállítva:

HORVÁTORSZÁG: Subasic – Srna, Corluka (Kramaric 120.), Vida, Strinic – Modric, Badelj – Brozovic, Rakitic (Pjaca 110.), Perisic – Mandzukic (Kalinic 88.). Szövetségi kapitány: Ante Cacic

PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Cédric, Pepe, José Fonte, Guerreiro – Joao Mário (Quaresma 87.), Adrien Silva (Pereira 108.), William Carvalho, André Gomes (Sanches 50.) – Nani, Cristiano Ronaldo. Szövetségi kapitány:Fernando Santos

A két csapat eddig három alkalommal mérte össze tudását, és ezalatt a mérkőzéseken a portugálok nem szenvedtek vereséget még a horvát válogatott ellen. A horvátok eddig az Eb-n parádés játékot mutatnak, veretlenül jutottak tovább csoportjukból. Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését is ők szolgáltatták, mikor megverték a címvédő spanyol válogatottat. A portugál válogatott azonban eddig nem úgy teljesített a tornán, ahogy az várható lett volna. A csoportjukból mindössze három ponttal a harmadik helyen zártak Ronaldoék. A magyar válogatott ellen is mindössze döntetlenre voltak képesek a portugálok. Izland és Ausztria ellen rengeteg helyzetett puskáztak el Ronaldoék.

A találkozó tapogatozó játékkal kezdődött, egyik csapat sem esett neki a másiknak. Az első komoly helyzetre egészen a 24. percig kellett várni, ekkor a portugálok egy pontrúgást követően veszélyeztettek. Guerreiro ívelte középre a labdát, amit Pepe fejelt a kapu fölé. Öt perccel később a horvátok is helyzetbe kerültek, Perisic lövése szállt nem sokkal a jobb kapufa mellé. Az első félidőben nem jegyezhettünk fel kaput eltaláló lövést, ami mindent elárult a mérkőzés képéről.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, egyik csapat sem vállalt kockázatot. Óriási taktikai csata folyt a pályán kevés helyzettel és kapuralövéssel. Az 52. percben a horvát válogatott játékosa Brozovic került helyzetbe, majd óriási ziccert puskázott el, lövése a kapu fölé szállt. A találkozó kaput eltaláló lövés nélkül ért végett, ezzel pedig történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi. Ugyanis az Európa-bajnokságok történetében soha nem fordult elő, hogy az egyenes kieséses szakaszban egy lövés sem találja el a kaput.

A rendes játékidő nem hozott gólt, így következhetett a hosszabbítás, ami azt is jelentette hogy az egyik csapat veretlenül búcszúzik a tornától. A hosszabbítás második félidejében későn ébredtek a felek. A horvátok több veszélyes helyzetet alakítottak ki, Perisic járt legközelebb a gólhoz, de próbálkozását Patricio a kapufára tudta tolni. Az ellentámadásból a portugálok lekontrázták a fellazult a horvát védelmet, majd Ronaldo nagy ziccerét Subasic fogta bravúrral, a kipattanót pedig Quaresma fejelte az üres kapuba. A végén még egyenlíthettek volna a horvátok, de Vida fejében maradt az egyenlítő találat. Ezzel pedig veretlenül búcsúztak a horvátok, hiába remekeltek eddig a tornán a portugálok taktikáztak jobban. A portugálok ellenfele Lengyelország lesz a legjobb nyolc között.

https://www.youtube.com/watch?v=Ne068vpK7n8

Kép forrása: uefa.com

Ondik G.