Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb: A walesi álom folytatódik tovább! – videóval

Az első félidőben elsődlegesen az északír csapat dominált, akiktől láthattunk néhány veszélyesebb lehetőséget. A fordulás után a walesiek át vették az irányítást, aminek meg is lett a böjtje, hiszen ők jutottak tovább a következő körbe. 

607136445_MH_0431_48055B3D610E72AEE9A6DB94D1C8EE57_3454

Wales – Észak-Írország 1-0 (0-0)
Helyszín: 
Parc de Princes
Gólszerzők: McAuley(76.,öngól) ill. –
Sárga: Taylor(58.) ill. Dallas(44.), Davis(67.)
Kiállítás: 

Wales: Hennessey – Chester, A.Williams, Davies – Gunter, Allen, Ledley(J. Williams 63.), Ramsey, Taylor – Vokes(Robson-Kanu 55.), Bale. Szövetségi kapitány: Chris Coleman

Észak-Írország: McGovern – Hughes, McAuley(Magennis 84.), Cathcart, J.Evans – Ward, Davis(Washington 69.), C.Evans, Norwood(McGinn 79.), Dallas – Lafferty. Szövetségi kapitány: Michael O’Neill

Az első helyzetig közel 10 percet kellett várni, amelyet O’Neill legénysége dolgozott ki. Dallas kapott remek labdát, majd a lövése is jóra sikeredett, viszont Hennessey résen volt és bravúrral védett. A 22. minutumban Ward eresztett meg egy távoli kísérletet, azonban a walesiek portása ezúttal is hárítani tudott. Az első játékrészben tehát az északír csapat volt képes kialakítani veszélyesebb lehetőségeket, de egyet sem tudtak gólra váltani, így 0:0-ás döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek. 

A fordulást követően feljegyezhettük az első komolyabbnak mondható walesi helyzetet, az 53. percben Vokes fejelhetett, viszont a labda bő egy méterrel mellé ment. Az 57. minutumban Gareth Bale végezhetett el szabadrúgást, azonban McGovern bravúrral védeni tudta a támadó remekül eltalált pontrúgását. A 76. percben megtört a gólcsend, Bale adott középre, a bevetődő McAuley pedig a saját kapujába gurított. A meccs folyamán két ellentétes félidőt láthattunk, viszont a találkozó nem volt túl érdekfeszítő. Kevés lehetőséget dolgoztak ki az együttesek, igaz volt 1-2 ígéretesebb helyzet mindkét oldalról. Az északír csapat tehát peches búcsút vett az Eb-től, a walesiek álomnak mondható tornája pedig tovább folytatódik, akik a magyar – belga párharc nyertesével fognak találkozni a legjobb 8 között. 

https://www.youtube.com/watch?v=fnIMIqOIKZI

Németh Boldizsár