Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A felvidéki labdarúgás legnagyobb ígérete a Bundesligában – hivatalos

18 éves felvidéki tehetséget igazolt a Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach csapata. A fiatal játékosban látják Granit Xhaka utódját a Gladbach vezetői.

13495090_1201730256525582_1770552558336930329_n

Bénes Lászlót a felvidéki labdarúgás egyik legnagyobb ígéretének tartják. Az elmúlt idényben még a  szlovák élvonalban szereplő Zsolna együttesét erősítette, most azonban végérvényesen lezárult az átigazolása az idei német bajnokság negyedik helyezettjéhez, a Mönchengladbach együtteséhez szerződött. A fiatal tehetség közel ötéves szerződést írt alá a német csapattal közel 5,5 millió eurót fizet érte a Gladbach.

A Gladbach vezetői nem titkoltam az Arsenalba távozó Granit Xhaka utódját látják a fiatal szlovákiai magyar játékosban. “Lászlót nagyon ígéretes játékosnak tartjuk. Bízunk benne, hogy a fejlődésének következő szakaszát velünk élheti meg” – közölte a Twitterén a német klub sportigazgatója, Max Eberl.

Bénes 2015/16-os szezonban érkezett Győrből a szlovák élvonalban szereplő Zsolna együtteséhez, ahol 32 mérkőzéséen lépett pályára és 2 gólt szerzett.  Az ifjúsági válogatott játékos végigjárta az összes korosztályos válogatottakat is. 2015-ben az U21-es válogatottban is bemutatkozott.

″A Zsolnához történ érkezésem nagyon sokat segített az előrelépésben. Örülük annak, hogy a csapat tagja lehettem, nagyon jó mérkőzéseket játszottunk az Európa Ligában. Most viszont szuper ajánlatot kaptam, és reménykedem benne, hogy még jobb lehetek” – nyilatkozta a tehetséges futballista

Kép forrása: Bénes László facebook oldala

Ondik Gábor