Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: Videoton és Puskás Akadémia játékosok Csákváron

Az már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy kik távoznak, az előző évi NB II-es meglepetéscsapattól a Csákvártól, mára viszont már 6 új játékossal is szerződést kötöttek.

toldi(csakvarfc.hu)

Mikor a távozókról írtunk, már akkor szerepelt az érkezői oldalon Vallejos Dominique, aki a Videoton játékosa, az előző szezonban a Vidi II-ben és a BKV Előrében szerepelt kölcsönben. A következő bajnokságot is kölcsönben tölti, de ezúttal nem a harmadosztályban, hanem a második vonalban. Vele tart Kiprich József, a korábbi kiváló tatabányai csatár kisebbik fia, Kiprich Dávid is, aki szintén a Videoton labdarúgója volt az elmúlt években. Kiprich nagyobbik fia Dániel, egyébként tavasszal az NB III-as Somos SE-nél játszott, ő is a napokban elhagyta eddigi klubját, de még nincs új csapata. A két Kiprich egyébként apjukkal ellentétben védő.

A Puskás Akadémiával évek óta jó kapcsolatot ápol a Csákvár FC, minden évben több tehetséget kölcsönkaptak. Az előző szezonbeli kölcsönjátékosok közül, Fényes Szabolcs, Spandler Csaba és Makrai Gábor is visszatért az Akadémiára, igaz már a felnőtt csapathoz. Molnár Csabát is megszerezték, igaz ő a Csákvár saját játékosa volt korábban. A jó kapcsolatból kifolyólag a következő bajnokságra Erdei András, Damásdi Alex és az NB I-ben is bemutatkozó Mészáros Dávid lesznek a kölcsönjátékosok, kiegészítve az eddig is Csákváron szereplő Pintér Bencével.

Érdekes, hogy az összes új érkező megyehatáron belülről tette át a székhelyét Csákvárra, hiszen a Dunaújváros (korábban Veszprém, előtte REAC, Fradi) kapuját tavasszal őrző Dániel Csaba is Fejér megyéből érkezett.  Még egy kapus mindenképp fog kelleni Csákvárra, hisz Kovács Attila visszavonult, Gróf Dávid pedig a Honvéd kapuját őrizheti a következő idényben.

Ami biztos a Csákvárral kapcsolatban, hogy jövőre is, fiatal játékosokra fognak támaszkodni, Toldi Gábor vezetőedző irányításával.

Endrődi Dávid