Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: A selejtezők után újra összecsapnak – előzetes

Pénteken a második negyeddöntővel folytatódik a franciaországi Európa-bajnokság, ahol Wales válogatottja összecsap az egyik favorittal nevezetesen Belgium együttesével.

wales-belgium-graphic-euro-2016-euros-badge-preview_3492136

A két csapat elég jól ismeri egymást hiszen a kontinenstorna előtt egy selejtezőcsoportban voltak. A két ütközetről a sárkányosok tartogatnak szebb emlékeket hiszen nem szenvedtek vereséget a belgáktól. Hazai pályán 1:0 arányban legyőzték a belga vörös ördögöket és idegenben gólnélküli döntetlent értek el, de ez sem volt elég a csoportelsőséghez, hiszen a belgák lettek  a csoportelsők egyetlen egy vereségüket is a walesi válogatott ellen szenvedték el. Tehát Hazardék mindenképpen visszavágnának a tornán. Erre midnen esélyük megvan, mivel remek formába lendültek a belgák, ezt a magyar válogatott is megtapasztalhatta a nyolcaddöntőben, hiszen 4:0 arányban kiütötték a mieinket a hajrában Lukakuék.

Ami az Eb-n mutatott játékot illeti a walesi válogatott remekül kezdte a tornát, legyőzték Szlovákiát 2:1-re, majd Anglia ellen nem volt szerencséjük a walesieknek az utolsó percben szerezték a győztes találatot az angolok Sturridge révén. Azóta már otthonról figyelhetik az angolok a “kistestvér” mire megy majd este a belgák ellen. A csoportkör harmadik fordulójában Wales az oroszokat fektette két vállra simán 3:0-ra nyertek Bale vezérletével, ami csoportelsőséget ért a walesieknek.A nyolccadöntőben a jól ismert ellenfél Észak-Írország következett, ha nehezen is de továbbmentek Bale és társai egy szerencsésnek mondható öngóllal. Ami a játékosokat illeti mindenki  Chris Coleman szövetségi kapitány rendelkezésére áll.

letöltés (1)

A belga válogatottnak nehézkesen indult az idei kontinensbajnokság. A nemzetközi sajtó által leírt olaszok ellen kezdtek Wilmots fiai és meglepetésre kikaptak az olaszoktól sima 2:0 arányban. Ezután Hazardék összekapták magukat és második csoportmérkőzésükön simán 3:0-ra verték az íreket Lukaku két góljával. A harmadik mérkőzésükön a belgák Svédország ellen léptek pályára és Nainggolan góljával sikerült 1:0 arányban nyerniük, amivel a csoport második helyén végeztek. A nyolcaddöntőben Belgium nemzeti tizenegye a magyar válogatott ellen lépett pályára, a mieink sokáig tartották magukat Király Gábor remeklésének köszönhetően, de végül simán 4:0 arányban kikaptunk a belgák ellen. Ezzel pedig a negyeddöntőben Wales ellen lépnek pályára Witselék. Ami a belga csapat játékosait illeti vannak sérültek és eltiltottak is. A védelemben Vermaelen hiánya okozhat fejtörést Wilmots szövetségi kapitánynak aki sárga lapok miatt nem lehet ott a negyeddöntőben. Továbbá kérdéses Vertonghen és Dembelé szereplése is akik bokasérüléssel bajlódiknak. Vertonghen kivállása komoly érvágás lenne a belga védelemnek, hiszen a Tottenham védője meghatározó játékosa a belga válogatottnak is. Dembelé hiánya annyira nem érzékelhető majd hiszen a kispadon is világsztárok sora ül a belgáknál.

Várható kezdőcsapatok:

Wales: Hanassey – Chester, Williams, Davies – Gunter, Allen, Ledley, Ramsey, Taylor – Bale – Vokes

Belgium: Courtois – Meunier, Alderweireld, Denayer, Vertonghen – Witsel, Nainggolan – Mertens, Bruyne, Hazard – Lukaku

Wales – Belgium –  21 óra, Lille, Stade Pierre Mauroy, Vezeti: Skomina (szlovén)

Végezetül pedig egy kis videós kedvcsináló az esti mérkőzéshez:

https://www.youtube.com/watch?v=sq54nrE_xuA

Képek forrása: uefa.com

Ondik G.