Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződteti a Stoke a magyar kapust

Már tavasszal, mi is megírtuk, hogy a fiatal tehetséges kapus Deczki Máté a Debreceni Labdarúgó Akadémia játékosa Angliába szerződhet. A mai nap a DVSC a hivatalos oldalán megírta, hogy várhatóan jövő héten aláír új csapatához.

195874_deczki_mate(dvsc.hu)

A 16 éves kapus többször szerepelt próbajátékon a Stoke Citynél, s meg is felelt ott. Korábban a Debrecen felnőtt csapatában edzőmeccsen is lehetőséget kapott a bizonyításra. Az utánpótlás válogatottakban szereplő labdarúgó játékjoga, jövő héten a Stoke City tulajdonába kerülhet.

Ez a szerződés is bizonyítja, hogy Magyarországon vannak tehetséges játékosok, de közülük többek rendre 1-2-3 év után hazatérnek, vagy külföldi bajnokságok alsóbb osztályaiba szerepelnek. Igaz, voltak páran akik megragadtak, de azért belőlük van kevesebb. Ha most hirtelen végigfuttatjuk, hogy az elmúlt 10 évben, Somodi Bence, Megyeri Balázs, Bogdán Ádám, Fülöp Márton, Kemenes Szabolcs, Ambrusics Róbert, Kurucz Péter, Bukrán Erik azon kapusok, akik fiatalon kiszerződtek, s közülük, kik is ragadtak meg a külföldi bajnokságban, s kik azok akik esetleg már itthon vannak az élvonalban, vagy NB III-ban. A rossz tapasztalatok ellenére szurkolunk a fiatal hálóőrnek, hogy ő hosszabb távon megoldás lehessen, a Stoke kapusposztjára.

Endrődi Dávid