Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2016: Megvan az UEFA álomcsapata

Az UEFA technikai stábja kiválasztotta azt a 11 játékost, akik szerintük a legjobbak voltak a tornán. Négy portugál, három német, két francia és két walesi kapott helyet a listában. 

antoine-griezmann-france-albania-uefa-euro-2016-15062016_1k95zrcanhdbi1l6yy3m0s6s2a

Griezmann lett a torna legjobb játékosa (Forrás: goal.com)

Az UEFA technikai bizottsága olyan tagokat foglal magába, mint például Sir Alex Ferguson, David Moyes vagy  Ioan Lupescu. A bizottság a meccseken résztvevő megfigyelők beszámolóiból dolgoztak, és több kritérium szerint osztályozták a játékosokat. Az álomtizenegy kiválasztásánál a 4–2–3–1-es formációt választották, mivel ezt használják a legtöbbször az Európa-bajnokságokon.

Emellett bejelentették a torna legjobb játékosát, aki idén Antoine Griezmann lett, illetve a legjobb fiatal játékosnak pedig Renato Sanchest választották.

A 2016-OS EURÓPA-BAJNOKSÁG ÁLOMCSAPATA
Rui Patrício
(Portugália) – Joshua Kimmich (Németország) – Jérome Boateng (Németország) –  Pepe (Portugália) – Raphaël Guerreiro (Portugália) – Joe Allen (Wales) – Toni Kroos (Németország) – Antoine Griezmann (Franciaország) – Aaron Ramsey(Wales) – Dimitri Payet (Franciaország) – Cristiano Ronaldo (Portugália)

A mostani csapattagok közül Cristiano Ronaldót 2004-ben és 2012-ben, míg Pepét 2008-ban és 2012-ben választottak be a legjobbak közé.

Szigeti Andrea