Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19 Eb: Megvédve a német becsület…

Vasárnap este kialakult az A-csoport végeredménye az U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon. Végül több lőtt góljának köszönhetően Portugália lett a csoportelső, velük karöltve pedig az olaszok várhatják elődöntős ellenfelüket a másik kvartettből. A házigazda német csapat megmentette a becsületét, s U20-as Vb-selejtező párharcra készülhet. 

csm_jubel_oesterreich_0e74f507cf

Ausztria – Németország 0-3 (0-0)
G: – ill. Neumann (50.), Teuchert (52.), Gul (87.)

Ezúttal kijött a házigazdának a lépés, igen ám, de ettől függetlenül a csapat nem jutott az elődöntőbe, ugyanis két peches vereség után már csak a harmadik pozícióra pályázhattak az osztrákok megverésével. Ez sikerült a második játékrészben kiütközött gólok tekintetében is a német erőfölény. Kiemelendő a Wolfsburg védőjének teljesítménye, Jannes-Kilian Horn három ízben készítette elő a “Jugend Nationalelf” gólját. Ez a győzelem még nagyon sokat érhet a németeknek, ugyanis a két csoportharmadik egymás ellen döntheti el, hogy ki kvalifikálja magát a jövő évi U20-as Vb-re. Egy minidöntő a vigaszágon tehát még vár a házigazdára. Ausztria üde színfoltja volt a tornának, s bár a csoport negyedik helyén végzett, megmutatta, hogy ebben a generációban van lehetőség.

Olaszország – Portugália 1-1 (1-0)
G: Dimarco (15.-büntető) ill. Butra (86.)

A két csapat számára addig volt meleg a pite, amíg Ausztria meccsben volt a németek ellen, hiszen osztrák győzelem esetén az itt vereséget szenvedő csapat csupán harmadik lett volna. A mérkőzésen a portugálok domináltak, ennek ellenére büntetőből az olaszok szereztek előnyt, így a portugálok számára lett meleg a pite egy időre, hiszen a két párharcot egy időben rendezték. A legvégén aztán góllá érett az a bizonyos fölény, így döntetlen született, melynek tükrében a több lőtt gólnak köszönhetően a portugálok nyerték a csoportot, az olaszok pedig másodikként várják a B-csoport győztesét.

Hétfőn a B-csoport zárónapján:
12:00 Anglia – Horvátország
12:00 Hollandia – Franciaország

Az A-csoport végeredménye, illetve a B-csoport állása

Teljes képernyő rögzítése 2016.07.18. 80815

Góllövőlista élmezőnye

Teljes képernyő rögzítése 2016.07.18. 80839