Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: Kettős vereséggel búcsúzott az MTK

Ennyi volt az MTK szereplése is. A Ferencváros szerdai, és a Debrecen csütörtöki búcsúja után a kék-fehérek is elköszöntek a nemzetközi porondtól.

qabala-fk-gesey

Gabala – MTK 2-0 (2-0)
Helyszín: Bakcell Stadion, Baku; Vezette: Mete Kalkavan (török)
Gólszerzők: Zenjov (7.), Weeks (37.) ill.
Sárga lapok: Stankovic (16.) ill. Baki (35.), Grgic (85.)
Kiállítva:

Gabala: Bezotosny – Mirzabekov, Stankovic (Rafael, 88.), Vernydub, Ricardinho – Sadygov, Kvekveskiri (Jamalov, 79.) – Zenjov (Mammadov, 78.), Weeks, Ozobic – Dabo

MTK: Hegedüs – Vadnai, Grgic, Baki, Poór – Bese (Varga Sz., 77.), Vass Á., Kanta (Borbély B., 73.), Szatmári L. – Torghelle, Nikac (Hrepka, 52.)

Ismét keserű ébredés volt. Az MTK hiába ígérte, felnő a feladathoz, és igyekszik kiharcolni a továbbjutást, vagy legalábbis megnehezíteni azeri ellenfele dolgát, a vártnál kisebb ellenállást tanúsított Teodoru Vaszilisz együttese. Az azeriek már a meccs elején lényegében eldöntötték a továbbjutást, amikor Zenjov zseniális megoldással hagyott ott két védőt, és Hegedüs mellett a hálóba gurított. Előtte ugyan Torghelle lábában volt a ziccer, de benne is maradt, a nemzet Sanyija elcsúszott… A bekapott gól után próbált ébredni a magyar csapat, kevés sikerrel. Ugyan voltak szép megoldásaik Bese Barnabáséknak, de a házigazda védelmét nem tették komolyan próbára. Aztán szinte a semmiből jött a második hazai találat. Dabo adott középre, ahol Weeks senkitől sem zavartatva fejelhetett a kapuba. Ezzel lényegében le is zárta a párharcot a Gabala. Közben jött a hír: A Fradit követte a Debrecen, azaz immár csak a Videotonban lehet bízni, hogy valamennyire javít a magyar csapatok renoméján.

A folytatás sem alakult túl jól a magyar egylet számára, pedig valamivel jobban kezdte a második negyvenöt percet, ám hiába került ígéretes helyzetbe Darko Nikac, belesérült a labdaátvételbe, s nem is tudta folytatni. Hrepka Ádám váltotta. Ahogy telt az idő, a Gabala egyre jobban ráérzett, hogy nem kell sietniük, de így is kis híján meglőtte harmadik gólját. Weeks futtatta Sadygovot, aki viszont teljesen egyedül vehette át a játékszert, s lőhetett alig mellé. Az első kaput találó MTK-lövésre írd és mond 85(!) percet kellett várni, Szatmári Lóránd azonban igen gyengén találta el a játékszert, így csemege volt Bezotosny-nak. A második félidőben egyik csapat sem erőltette meg magát: Az MTK beletörődött az elkerülhetetlenbe, míg a Gabala őrizte a magabiztos előnyt, mert tudta, ezen az estén a magyar csapat nem veszélyes rá.

Gavalovits Sándor