Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Itt az ideje menni…” – mondja a szárjátékos ügynöke

Sorjáznak az események a regnáló spanyol bajnok az FC Barcelona háza táján. A csapattól immáron biztosan távozik Alex Song, akinek új klubja már be is jelentette a kameruni érkezését. Umtiti, Digne és Denis után a friss Eb-győztes André Gomes szerződtetését is fedél alá hozták, ezzel jól odadörgölve a Real Madrid orra alá. A 22 éves portugál 50 millió euróba került, a transzfer kapcsán pedig kissé felforrósodott a levegő klubon belül. Megkezdődött a pozicionálás  és a lélektani hadviselés, avagy menedzsere félit Ivan Rakitic helyét. 

ivan_rakitic_fc_barcelona_wallpaper_2014_15_by_selvedinfcb-d7ve121

Egy nagyon picit tekerjünk vissza az időben, avagy a Real Madridnál a hírek szerint már elkönyvelték André Gomes érkezését, ám a kívánt 50 millió eurót nem csak a fővárosiak, de a katalánok is beígérték a Valencia számára. A döntés a játékoson múlott, Gomes pedig az FC Barcelona mellett tette le a voksot, s nem titok, hogy nagy csodálója Andrés Iniesta játékának. A Barca tehát a Real orra elől happolta el kiszemeltjét, a vételár 50 millió euró azonban nem kevés. Nyilvánvalónak tűnik, hogy ilyen összeget nem egy a padra szánt játékosért adnak ki, ezáltal pedig jön a kérdés – Kinek a helyén fog játszani Gomes?

A Barca bejelentésére rövidesen reagált a közösségi médiában Ivan Rakitic menedzsere, aki sejtelmesen csak ennyit írt – “Azt hiszem, hogy itt az ideje menni…”

A 28 esztendős horvát középpályás 2014-ben Sevillából érkezett a Nou Campba, s a katalán csapat kulcsemberévé nőtte ki magát. Piaci ára 20 millióról 50-re emelkedett, a feleknek pedig 2019 nyaráig van szerződése. Ezidáig 108 tétmérkőzésen 17 gól és 16 gólpassz fűződik a nevéhez, kérőkkel pedig nem boronálták össze az utóbbi időben, mondván elmozdíthatatlannak tűnik. Az újonnan előállt helyzet érdekes. kíváncsian várjuk, hogy Luis Enrique hogyan keveri a paklit.

Emellett a puszta tények, avagy az elmúlt két szezonban legtöbbet játszó Barca játékosok
1. Rakitic – 108 meccs
2. Messi – 106 meccs
3. Busquets – 100 meccs
4. Neymar – 100 meccs
5. Mascherano – 98 meccs