Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Atletico győzelem szombaton – felkészülési eredmények

Javában készülnek már Spanyolország legjobbjai is a hamarosan startoló bajnoki idényre. Habár a három nagyból ezúttal csak egy lépett pályára, így is elég népes volt a létszám – az Atletico is megmutatta magát.

Két újonc is bevetésre került az Atletico Madridnál, a Numancia elleni felkészülési találkozón. A horvát válogatott Vrsaljko mellett a Portugáliából érkező fiatal szélső, Diogo Jota is ott volt a többiek mellett. Diego Simeone a félidőben sort cserélt, így 45 perc jutott a kerettagoknak – az eredményre sem lehetett panasz, elvégre 2-0-ra nyerni tudtak, félidőnként 1-1 gólt szerezve. Vietto és Torres zörgették a hálót.

Igazi első osztályú derbit is rendeztek: a Real Sociedad a Villarreallal találkozott. A végeredmény egy igazságos 1-1 lett – Bakambu és Juanmi szerezték a gólokat. A sárgáknál többek között a fiatal katari csatár, Akram Afif is szerepelt – kíváncsiak vagyunk, vajon mire jut majd idén. Az Athletic Bilbao is nagy derbit játszott, méghozzá a francia Bordeaux ellenében. Az eredmény itt is döntetlen lett, Viguera és Fernandez voltak eredményesek. Nem tudott betalálni viszont a Celta Vigo, ahol 2-0-ás vereség lett a vége az uruguayi Nacional elleni felkészülési meccsnek. A Valencia is beleszaladt egy pofonba: Medran gólja csak a szépítésre volt elég a Feyenoord ellen, a vége 2-1 a hollandoknak. Tajti Mátyás sérült, így nem juthatott szóhoz a Malagában, ahol viszont Sandro Ramirez játszott – a Barcából szerződtetett csatár góllal hálálta meg a bizalmat.

Szombati eredmények:

Granada – Algéria U23 0-0
Eupen – Malaga 2-3
Bordeaux – Athletic Bilbao 2-2
Huesca – Alaves 1-2
Numancia – Atletico Madrid 0-2
Real Sociedad – Villarreal 1-1
Rio Ave – Sporting Gijon 1-0
Real Betis – Fulham 2-1
Feyenoord – Valencia 2-1
Talavera – Leganes 0-1
Club Nacional – Celta Vigo 2-0

Baranyai Balázs