Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A bajnokságban nem megy a Vidinek

A héten egyedüli magyar csapatként a Videoton maradt versenyben a nemzetközi kupákban. Attól, hogy a 4-ből 1 maradt, még a Vidinek is pályára kell lépnie a bajnokságban, ma Pakson vendégszerepeltek.

vidi-paks vidoeotonfcf.hu(videotonfcf.hu)

Paks – Videoton: 1-1 (0-1)

Paks: Kemenes – Kulcsár, Gévay, Lenzsér, Szabó J. (Báló) – Papp – Koltai (Szakály D.), Kecskés, Bartha, Haraszti – Hahn (Bertus)
Videoton: Kovácsik – Nego, Vinicius, Lang, Stopira – Szolnoki, Pátkai – Suljic (Kovács I.), Bódi (Géresi)- Lazovics (Barczi), Feczesin

gólszerzők: Feczesin (0-1), Gévay (1-1)
sárgalapok: Szabó J., Gévay ill. Pátkai, Nego, Feczesin

Elég nyögvenyelősen indult a találkozó, 22.percben az exvidista Koltai lövését kellett Kovácsiknak védenie. Majd 4 perccel később megszerezte a vezetést a vendégcsapat, a nemzetközi kupában jegelt (hisz csak csereként vetik be), Feczesin Róbert, a bajnokságban a 2.fordulóban 2. gólját szerezte. A 16-os bal sarkáról, a kapu jobb felsó sarkába lőtte a labdát. A 33.percben Feczesin 13 méteres lövése a bal kapufáról pattant ki.

Az első félidőben látottakkal nem volt megelégedve Csertői Aurél, a szünetben cserélt, Hahn helyett Bertus állt be, korábban Szabót sérülés miatt Báló váltotta. Az 50.percben a cserebalhátvéd az 5-ösről lőtt, lövése egy védőn megpattant, s így Kovácsik hárítani tudott. 2 perccel később a tavasszal még a Vidiben játszó Haraszti Zsolt ívelt be egy szabadrúgást, s a Vidinél nevelkedő Gévay Zsolt előrevetődő fejesével egyenlített a Paks. Majd a két gólszerző, Gévay és Feczesin összeszólalkozott, s ennek örömére, a sárgalapos rubrikába is bekerült a nevük.  A második félidő egyértelműen jobb volt, mint az első, mind a két kapu felváltva forgott veszélyben, de hú, de nagy bravúrt azért egyik kapusnak sem kellett bemutatnia. A hátralévő időben így már nem született gól, a Videoton megszerezte első pontját a bajnokságban, a Paksnak pedig már kettő is van.

Endrődi Dávid