Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tevez elismerte: két európai topklub hívta idén, de..

Carlos Tevez igazán nagy alakja a futballnak. Még 32 évesen is a legjobb támadó között van a helye. Igaz, mióta a Juventus gárdáját elhagyta és visszatért Argentínába eltűnt az európai média szeme elől, de most egy bizonyos transzfer esetleges létrejöttével visszatérhetett volna az öreg kontinensre. 

carlos-tevez-boca-juniors-2015_1x9les3czg17l1wcmxgy4zwi23

Szóval, hogyan és miképp? Napok óta, sőt talán már egy hete az átigazolási piac két dologról szól. Érdekes mód minkét hír/pletyka nevezzük ahogy épp gondoljuk, a korábbi csapatához, a Juvéhoz kötődik. Természeten Paul Pogba és Gonzalo Higuain el- és átigazolásáról beszélünk.

Na és hol érinti ez Tevezt? Ott, hogy amennyiben megtörténik a kettő közül a Higuain féle transzfer, akkor a Napoli bizony egy karakteres, klasszis támadó nélkül marad. Továbbá cikkeztek arról, hogy Tevez nem igazán jön ki a Boca Juniors vezetőségével, hiszen csúsznak a bérek. Ugyan nála annyira nem lenne vésze 1-2 havi elslisszanás, ám a több hónapinyi bérkiesést azért megérzi egy profi labdarúgó, még az ő szintjén is.

A két tényezőt már csak össze kell kapcsolni és megszületik egy szép megkeresés a déli csapat részéről, ami egy átigazolási kérelmet foglal magába. Ám mg mielőtt Carlitos meg tudta volna kétszer is gondolni a lehetőséget, jött egy másik érdeklődő is, mégpedig a nem túl napfényes angol honból. Egykori edzője, Antonio Conte kérésére érdeklődött a Chelsea a játékos iránt. Szóval nem lehet mondani, hogy panaszkodásra van oka az argentinnak, de még mielőtt a két csapat (Napoli, Chelsea) szurkolói kicsit is belegondolnának a Carlos Tevez érkezésébe, a csatár fenomén rövidre fogott interjújában elég konkrétan kijelentette, hogy ő nem fog váltani:

“Boldog vagyok a Bocanál. Az a tervem, hogy itt fejezem be a karrierem, mint játékos ez egy csodálatos klub. Igaz, megkeresett a Napoli és a Chesea is, de csak ismételni tudom önmagam: az a vágyam, hogy maradjak a Bocanál.”

Ez azt jelenti, hogy mind a Napolinak, mind a londoniaknak új opciók után kell kutakodniuk. Azt gondolom, hogy az olaszok nagyobb gondban vannak, hiszen egyenlőre sem az “A” terv, azaz Icardi leigazolása sem halad túl jól, sem a “B” terv, vagyis Bacca leigazolása sem tart semerre és most a “C” sem jött be. Azonban szögezzük le, hogy sem az első számú célpont, sem a második számú célpont megszerzése sem tűnik lehetetlenek csak épp nehezebb, mint FIFA-ban.

Borbély Szabolcs