Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ødegaard ahogy jött, úgy távozhat is

A norvég csodagyerek nagy örömmel jött Madridba annak idején, most viszont úgy tűnik, egy kicsit jegelnie kell még az álmait.

www.dailymail.co.uk

www.dailymail.co.uk

Martin Ødegaard volt az a szupertini, aki már 16 évesen elég jó volt ahhoz, hogy millió európ és sztárklubok repkedjenek a neve hallatán. A technikás középpályás végül a Real Madridot választotta, ahol elég vegyesen alakultak eddig a dolgai. A tartalékoknál helyezték el, de nem tudott rendesen beilleszkedni. Néha cikkeznek arról, hogy a személyisége nem feltétlenül van jó hatással a csapategység kialakulására és ez az eredményeit illetően elég sok mindent megmagyarázna. Zidane dolgozott vele a Castillánál, de akkor a kapcsolat nem lett különösebben gyümölcsöző – a felnőtteknél is hasonló a helyzet.

Ødegaard még most is az első kerettel készül, a többiekkel együtt edzőtáborozik, de a szakmai vezetés már tudni véli, hogy nem tartanak majd rá igényt az A-keretben – legalábbis a spanyol sajtó szerint. Az AS arról számolt be, hogy hamarosan leülnek majd beszélgetni Ødegaard édesapjával, Hans-Erikkel a folytatásról. A diskurzus célja egyértelműen az lesz, hogy sikerüljön találni egy megfelelő klubot a fiatal norvégnaak ahol a következő szezont kölcsönben eltöltheti majd.

Az első hangok alapján egyértelműen német klubban gondolkodnak a Realnál: Mayoral a Wolfsburgba ment, Vallejo és Mascarell pedig az Eintrachtot választotta. De még ha csak a régiekre gondolunk: Raul, Carvajal, vagy Chicharito is a blancóktól került Németországba és egyiküknek sem ment ott rosszul – Ødegaard számára az egy ideális terep lehet a tapasztalatszerzésre.

A gond egyedül a fizetésével lehet. Ahhoz képest, hogy még nem töltötte be a 18. életévét, elég szépen keres, ez pedig egy ésszerűen költekező Bundesliga-csapatnak nem feltétlenül jó hír – kivéve talán a Bayernt, de oda talán még nem férne be. Érdekes kérdés lesz majd, hogy a Real fizeti-e majd őt továbbra is, vagy az új klubja vállalja át az anyagi terheket – vagy elosztják testvériesen egymás között.

Érdekes év elé néz a Real tehetsége.

Baranyai Balázs