Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

André Gomes szerint nem volt kérdés, hogy a Barcát választja!

A katalánok friss igazolása, a Valenciától 50 millió euróért szerződtetett André Gomes úgy véli, nem is hozhatott volna jobb döntést annál, minthogy elfogadja a Barca ajánlatát! 

(Kép: sport-english.com)

Andre Gomes Madridba szerződését jó pár nappal korábban sokan készpénznek vették. Az újdonsült Európa bajnok portugál karmester azonban – sokaknak kissé meglepő módon – a másik spanyol gigász, a Barca ajánlatát fogadta el. A portugál szerint valójában nem is volt sok kérdőjel  klubváltása körül. Minden csapatnak megvan a saját stílusa, és azt gondolom, hogy az enyémhez a Barcelona illik a legjobban! Választanom kellett a nyáron, és hiszem, hogy a lehető legjobb döntést hoztam a karrieremet illetően!” – mondta bemutató sajtótájékoztatóján André Gomes, aki biztos abban, hogy sokat tanulhat majd Busquetstől, Rakitictől és Iniestától a középpályán.

“22 éves vagyok, fejlődni szeretnék, élvezni a futballt, és alkalmazkodni a Barca filozófiájához. Fontosnak tartom, hogy megfeleljek az edzői stáb elvárásainak, játsszak akár középen, vagy akár a szélen. Luis Enrique-vel természetesen beszéltem már, az elsők között hívott, és nagyon örült az érkezésemnek.” – folytatta Gomes, aki megemlítette azt is, hogy játszott már Ronaldóval, és nagyon örül, hogy most Messi csapattársa lehet.
A sajtótájékoztatón megszólaltak a Barca vezetői is. Robert Fernández sportigazgató elmondta, hogy egy fiatal játékost igazoltak, óriási potenciállal, akinek bőven lesz ideje arra, hogy bizonyítsa képességeit, és azt, hogy nagy erősítést jelent a csapat középpályáján! A klub professzionális szakosztályokért felelős igazgatója, Albert Soler hozzátette még, hogy André Gomes leigazolása ugyan nem volt előre megtervezve, ám egy olyan lehetőség adódott a klub előtt, amelyet vétek lett volna elszalasztaniuk!

André Gomes tehát megérkezett, bemutatkozott, hamarosan pedig csatlakozik majd a Barca angliai turnéjához. A vérmesebb katalán szurkolók egyedül talán azt hiányolhatják, hogy a portugál nem foglalt állást a Messi – Ronaldo párhuzam kapcsán…