Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntetlen dömping az Európa-ligában

Az Európa Ligában folytatódtak a küzdelmek a csoportkörbe jutásért. A csapatok a mai napon nem igazán bírtak egymással, így a mérkőzések több, mint a fele végződött döntetlennel.

 logo-uefa-europa-league

AEK Larnaca – Szpartak Moszkva 1:1 (0:1)
Gólszerzők: Alves (65.) ill. Ananidze (38.)

Az oroszok kezdték jobban a találkozót, az első félidőben meg is szerezték a vezetést. A ciprusiak egyenlíteni tudtak a második játékrészben, azonban összesítésben az oroszok várhatják kedvezőbben a következő kört.

Oleksandriya – Hajduk Split 0:3 (0:0)
Gólszerzők:  – ill. Cosic (53.), Erceg (82.), Ohandza (90.)

A gól nélküli első félidő után kijött a tudásbeli különbség. Az 53. percig kellett várni az első gólra, aztán kinyílt a gólcsap, és még belőttek kettőt az ukránoknak. Ezzel el is dőlt a továbbjutás sorsa.

Heracles – Arouca 1:1 (0:0)
Gólszerzők: Gladon (53.) ill. Gege (91.)

Az első játékrész itt is, mint az előző meccsen gól nélkül telt el. A második játékrészben megszerezték a vezetést a hazaiak, azonban nem örülhettek, mert Gege a 91. percben kiegyenlített.

Austria Wien – Trnava 0:1 (0:0)
Gólszerzők: – ill. Tambe (46.)

Ezen a találkozón született meg az este első meglepetése. Mindenki az osztrákokat várta győztesnek, azonban a sokkal esélytelenebbnek tartott szlovákok, Tambe góljával felülmúlták a Wient.

Göteborg – Helsinki 1:2 (0:0)
Gólszerzők: Salomonsson (73.) ill. Tanaka (47.), Morelos ( 75.)

A „skandináv rangadón” a finnek kezdték jobban a második félidőt. Salomonsson egyenlített ugyan, de Morelos góljával megszerezte a vezetést és a győzelmet is a finn együttes.

Jelgava – Beitar Jerusalem 1:1 (0:1)
Gólszerzők: Smirnovs (70.) ill. Vered (35.)

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést. 45 perc játék után vezetést is szereztek azonban a lefújás után csak döntetlennel kellett beérniük.

Lille – Gabala 1:1 (0:1)
Gólszerzők: Medes (47.) ill. Vernydub (13.)

Az este második meglepetése. A Ligue 1-ben szereplő Lille könnyűszerrel legyőzhette volna a Gabala együttesét, azonban már a 13. percben hátrányba kerültek. 47. percig kellett várni arra, hogy egyenlítsenek, de a sokkal esélyesebb csapat végül nem tudta megszerezni a győzelmet.

Lok. Zagreb – Vorskla 0:0

Slavia Praha – Rio Ave 0:0

A horvátok az ukránokkal, illetve a csehek a Portugálokkal nem bírtak. Mindkét mérkőzés gól nélküli döntetlenre végződött.

Zaglebie Lubin – Sonderjyske 1:2 (1:2)
Gólszerzők: Janoska (47.) ill. Kroon (19.), Dal Hande (36.)

A lengyelek egy félidőt követően kerültek kétgólos hátrányba. A félidő hajrájában Janoszka szépített.  Az egyenlítés is meglehetett volna, azonban Starzynski büntetőt hibázott.

Zhodino – Rapid Wien 0:0

Nem született döntés ezen a találkozón. A vendégeknél Szántó Tamás csak a kispadon kapott helyet, játéklehetőséghez nem jutott.

Basaksehir – Rijeka 0:0

Sem a törökök, sem a horvátok nem tudtak áttörni a másik csapat védelmén.

Birkirkara – Krasznodar 0:3 (0:1)
Gólszerzők: – ill. Granqvist (46.), Smolov (75. – büntető), Laborde (89.)
Kiállítva: Scicluna (87.) ill. –

Három gólos vereséget szenvedett a hazai együttes. Az oroszok már az első félidő hajrájában megkezdték a gólgyártást. A Birkirkara a találkozót 10 emberrel fejezte be.

Grasshoppers – Apollon 2:1 (0:1)
Gólszerzők: Tabakovic (11.), Lavanchy (93.) ill. Gneki (76.)
Kiállítva: – ill. Sachetti (87.)

Jobban kezdtek a ciprusiak, de büntetőből sem tudtak eredményesnek lenni, így a kihagyott helyzeteket megbosszulták a svájciak és megszerezték a vezetést. Gneki a 76. percben egyenlített, de az emberhátrányba került Apollon a hajrában nem tudta tartani a döntetlent.

Luzern – Sassuolo 1:1 (0:1)
Gólszerzők: Schneuwly (8.) ill. Berardi (42. – büntető)

Hamar megszerezte a vezetést a svájci gárda, de Berardi büntetőből egyenlíteni tudott. A második félidőben megnyerhették volna a meccset a hazaiak, de Neumayr büntető hibázott.

kép: blog.betflect.com

Nagy Gábor