Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Egygólos hátrányban a Videoton

Nem játszott rosszul, de hátrányba került a magyar csapat, amelynek azonban van még reménye a továbbjutásra.

69775

Videoton – Midtjylland 0-1 (0-0)
Pancho Aréna, vezette: Ville Nevalainen (finn)
Gólszerzők: Novak (55.)
Sárga lapok: Pátkai (48.), Oliveira (88.) ill.: Kristensen (16.), Onuachu (78.)
Kiállítva:

Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius, Lang, Stopira – Szolnoki, Pátkai – Bódi (Oliveira, 62.), Lazovic (Feczesin, a szünetben), Suljic – Géresi (Barczi, 83.)

Midtjylland: Dahlin – Nissen Kristensen, Hansen, Banggaard, Novak – Halsti – Hassan, Onuachu, Olsson, Sisto (Duelund, 88.) – Kadlec (Ramer, 71.)

69731

Több helyen is változtatott Henning Berg a dán Midtjylland elleni selejtező előtt. Először került be a kezdőbe a nyáron szerződtetett Danko Lazovic, miközben kimaradt Feczesin Róbert és Juhász Roland is. A másik oldalon Jakob Poulsen eltiltás miatt nem lépett pályára. Ahogyan az várható volt, a dánok megnyomták az elejét, ám az első percekben egy fejest leszámítva nem okoztak nagy zavart a Videoton védelmében, sőt nem sokkal később Géresi lövése szállt mellé, hogy aztán Bódi kerüljön lövőhelyzetbe. Ahogy haladt előre az idő, egyre inkább kidomborodott a két együttes közötti technikai képzettségbeli különbség, ám ezekből nagyobb lehetőségek nem alakultak ki, sőt a „Farkasok” tulajdonképpen nem azt hozták, amit vártunk. Eleinte valóban felívelésekkel próbálkoztak, hogy aztán a földön igyekezzenek a fehérváriak mögé kerülni. Így aztán könnyedén lehetett elfojtani a piros-mezesek támadásait, igaz egy ilyenből alakult ki, Kovácsiknak szüksége volt a közbeavatkozásra, miközben az adódó kisebb lehetőségek kimaradtak magyar oldalon, így a látottak alapján teljesen igazságos volt a szünetbeli gól nélküli döntetlen.

69753

A folytatásban megélénkült a játék, köszönhetően többek között a Lazovic-Feczesin cserének, hiszen az első percekben két lehetőség alakult ki a Vidi előtt, ám Bódi szabadrúgását követően a kipattanó labdát Stopira a kapusba lőtte, majd Feczesin várt sokáig, mígnem szerelték. Aztán amikor már-már lenyugodtak a felek, egy felívelés után megszerezte a vezetést a Midtjylland. Olsson labdáját Onuachu fejelte le Novak elé, aki lefordulva Langról a hálóba lőtt. Más kérdés, hogy lesről fejelte le a gólszerző elé. A félidő derekán már érezhette Berg is, hogy itt változtatni kell, hiszen Bódi szabadrúgásai és a szögletei, de úgy egészében a játéka nem ült igazán, így aztán Oliveira érkezett, ami megintcsak jót tett a magyar együttes játékának. Merthogy a portugál szélső beállásával még támadóbb lett a futball. A gól után ugyan a Videoton előtt adódott két nagyobb helyzet is, meddő maradt mindkettő, s inkább a másodikat nevezhetjük ziccernek. Suljic játszotta Stopira elé, aki élesen belőtte középre, ahol azonban Nego hiába robbant be, nem talált kaput. Érdekesség, hogy a Vidi első gólját kapta pályaválasztóként az idei El-kvalifikáció során. Az utolsó negyedórában már nem nagyon akartak a dánok kockáztatni, ennek pedig az lett a következménye, hogy a piros-kékek el-eljutottak a vendégek kapujáig, igaz nagy lehetőség nem alakult ki. Bár Oliveira lövése említést érdemel, egy-egy villanástól eltekintve nem volt veszélyes a Videoton. Így egygólos hátrányban utazik egy hét múlva a visszavágóra a magyar együttes. Ezzel még van esélye az utolsó állva maradó csapatnak is a továbbjutásra.

Gavalovits Sándor