Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A legfrissebb hírek a Real Madridról, Zidane-tól!

Ma este magyar idő szerint 21:00-kor a Real Madrid második felkészülési mérkőzését játssza a Bajnokok Tornáján az USA-ban. A találkozó előtt a blancók mestere, Zinedine Zidane a média képviselőinek nyilatkozott csapatáról, a felkészülésről, Ronaldoról.

dt.common.streams.StreamServer.cls(Kép: laprensa.hn)

Benzema hiányozni fog:
“Benzema sérült, a Chelsea ellen nem fog játszani. Talán a következő mérkőzésen már bevethető lesz. Csípőproblémája újult ki, amivel már többször is volt gondja. Az orvosi személyzet folyamatosan dolgozik azon, hogy Karim (Benzema) mielőbb visszatérhessen. Nem fogunk azonban kockázatot vállalni, a célunk az, hogy a Szuper-kupa meccsre maximálisan egészséges legyen Ő is!”

 A felkészülési tornáról:
“Természetesen nem örülünk, a PSG elleni vereségnek. A játékosoknak újra fel kell venniük a ritmust, ezt a célt kell hogy szolgálja a felkészülésünk. A fiúk jól dolgoznak, mindent elvégeztünk, amit a felkészülés ezen szakaszában el kell. A Chelsea ellen már egy frissebb Real Madrid lép pályára. Azt gondolom a csapat összetétele is erősebb lesz az első mérkőzéshez képest!”

A világ legjobb csapatát irányítja-e?
“Köszönöm a kérdést, igen azt gondolom ez a jelenlegi legerősebb csapat. Azonban erről nem elég beszélnünk, ki kell mennünk a pályára és ezt be is kell bizonyítanunk! Ezen leszünk az előttünk álló szezonban!”

Lehetnek változások a keretben?
“Újat jelenleg nem tudok mondani… Augusztus 31-ig sok minden megtörténhet. Elképzelhető az is, hogy lesznek játékosok, akik távoznak a keretből. Mindenesetre elégedett vagyok egytől-egyig minden játékosommal, és edzőként ez nagyon lényeges! A keret minősége továbbra is adott. Folytatnunk kell a kemény munkát. Készen kell állnunk egy hosszú és kemény szezonra!”

A Zidane-fiúkról:
“Enzo és Luca azért van velünk, mert edzőként úgy ítéltem meg, hogy rászolgáltak erre. Kiérdemelték hogy itt lehessenek. Keményen dolgoznak, mint mindenki más a keretben, és ez az, amit tenniük is kell!”

Mi lesz a csodagyerek, Sergio Asensio-val?
Sergio Asensio-val különösen elégedett vagyok. Úgy tűnik, élvezi hogy itt lehet köztünk, boldognak látszik. Ég benne a bizonyítási vágy, de ez így van rendjén. Nagyon fiatal, ha marad, tudja hogy nehéz dolga lesz, hogy csapatba kerülhessen. Hogy kölcsönbe megy-e? Csak ismételni tudom önmagam: Augusztus végéig bármi megtörténhet!

Mi a helyzet Ronaldo körül?
“Cristiano még egy hónapig nagyjából sérült lesz. Kizárt, hogy játsszon a Sevilla elleni Szuper-kupán. A sérülése után utol kell érnie majd magát fizikailag is. Egy olyan játékosról beszélünk, aki hosszú ideje sérült, ráadásul kihagyja a felkészülési időszakot is. Mivel az én véleményemre kíváncsiak, azt gondolom nem fog játszani a bajnokság nyitányán!”

Az ínhüvelygyulladással megműtött Keylor Navas helyzetéről:
“Keylor egyre jobban van. Sajnos elkerülhetetlen volt a műtét. Jelenleg nagyon nehéz lenne megjósolni, hogy mikor számolhatunk vele. A túra után visszatérünk Spanyolországba, az orvosok újra meg fogják vizsgálni. Azt gondolom konkrétumokról ekkor lesz érdemes beszélnünk. Nyilván Ő a csapat első számú kapusa, így hiánya kellemetlenül érint minket. Azonban ne feledjék, itt van Kiko Casilla, aki egy remek kapus, felkészült arra, hogy előrébb léphet a sorban, és nagyon várja, hogy védhessen!”

(Forrás: Marca.com)

A Real Madrid – Chelsea összecsapást a Digi Sport 1 is közvetíti!