Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Békéscsabán nehéz lesz az azonnali visszajutás

Az élvonalból idén nyáron két csapat a Puskás Akadémia és a Békéscsaba búcsúzott. Mind a két csapatnál a visszajutás a cél, de a lila-fehéreknek nehezebb dolga lesz.

1912elore_header_2015

Amíg a Puskás Akadémia válogatott játékosokkal erősítette meg a keretét, addig a viharsarki legénység jobbára a másod illetve harmadosztályból igazolt. Nyáron a TAO-s pénzek miatt elengedték az összes külföldi játékost. Kivéve a brazil-magyar Fabiot, ő maradhatott. Igaz a magyar szabályt értelmezve, azt nem tudni, melyik őse volt korábban magyar. Calvente és Polekszics kölcsönben folytatja, hiszen, ha sikerülne a visszajutás, akkor jövőre számítanának rájuk. A spanyol csatár a Haladásnál, míg a montenegrói hálóőr a Vasasnál szerepel az idei bajnokságban. Poleksziccsel együtt egy magyar védő is Angyalföldön kötött ki, miután Vaskó is a piros-kékekhez írt alá. A védőnek igazán emlékezetesre sikeredett a Vasasos bemutatkozása, 175. NB I-es meccsén, csereként beállva, két gólt fejelt a Debrecen kapujába. Borbély Bálint az MTK középpályáján szűri a támadásokat, már, ha pályára lép, eddig ugyanis a két bajnoki fordulóban nulla percet töltött a pályán. Laczkó Zsolt külföldre szeretett volna szerződni, végül a Paksnál kötött ki. Igaz ő még nem tudott bemutatkozni új csapatában, miután az előző szezonból hat meccses eltiltást hozott át az idei bajnokságra. Slavko Damjanovic hazatért, s a Sutjeska Niksic védelmét erősíti, Matus Paukner is hazájában onthatja a gólokat, a szlovák csatár Spartak Trnava csapatával kötött szerződést. Koszó Balázs az NB II-es Mosonmagyaróvárban rúgja ősszel a labdát. Többen a harmadosztályba kötöttek ki, Balog Zsolt korából adódóan a helyi NB III-as csapat mellett látja el a technikai vezetői teendőket, illetve tanítja a fiatalokat arra, hogy miként állják útját az ellenfél támadóinak. Zámbori Dániel a Gyula, Vadász Viktor a Győr, Tatár Eduárd a Hajdúböszörmény gárdájánál folytatja. Hudák Martin visszatért a Puskás Akadémiához. A külföldiek közül nincs még csapata Thomas Piermayrnak, Alexander Svedyuknak, Nathan Ecclestonnak, Bratislav Punosevacnak.

Nézzük kikkel sikerült megerősítenie csapatát Zoran Szpisljaknak. Kelemen Dávid korábban az MTK-ban nevelkedett, az elmúlt egy évben egy bajnokin tudott pályára lépni a Paksban, miután egy súlyos betegséget kellett leküzdenie. Urbin Péter és Nagy István a csoport-rivális Szolnokról tette át székhelyét Békéscsabára. Ihrig-Farkas Sebestyén és Gránicz Patrik korábban szerepelt már az élvonalban, de a tavaszt az NB III-ban töltötték Kozármislenyben. Bagi István Kisvárdáról kölcsönből tért vissza, míg Ribánszki László Bagi csapattársa volt tavasszal, de szintén kölcsönben játszott ott. Igaz őt Mezőkövesdről szerezte meg a szerb tréner. Egyelőre Popov Patrik sorsa kérdéses, két hete már mindenki tényként kezelte, hogy az Előre labdarúgója lesz, de az MLSZ adatbázisa szerint, még nem került be a csapat pecsétje az átigazolására.

A Békéscsabának nehéz dolga lesz, miután nálánál  jobban igazolt a Puskás Akadémia és a Nyíregyháza is, de csapatként akár jól is funkcionálhatnak.

Endrődi Dávid