Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győzelemmel kezdte a Barca a felkészülést

Gólgazdag és meccset láthattunk a Barcelona és a Celtic között, ami az első félidőben igen izgalmas is volt. Egyéni villanások és védő hibák döntöttek, és habár a Celtic ügyesen helytállt a katalánok ellen, a Barcelona mégis mondhatni könnyedén nyerte az első felkészülési mérkőzésüket. 

2421

Forrás: The Guardian

Barcelona – Celtic: 3-1 (3-1)
Helyszín: Aviva Stadium, Dublin  Vezette: Neil Doyle (ír)
Gólszerzők: Turan (11.), Ambrose (32. ög.) (Munir (41.) ill. Griffiths (28.)
Sárga lapok:  – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Barcelona:  Masip (José Suarez 79.) , Vidal, Martinez (Lopez 79.), Mathieu (Marlon, 61.), S.Roberto (Alena 65.), Camara (Perdomo 77.), Arda (Carbonell 61.), D.Suarez (Alfaro 65.) , Messi (Samper 46.), Suarez, Munir (Gumbau 78.). Vezetőedző: Luis Enrique

Celtic: Gordon (Fasan 46.); Janko, Ambrose (McCart, 67.), O’Connell (Ajer, 46.), Izaguirre (Fisher 78.), Brown (Rogic 46.), Bitton (Allan 46.), McGregor (Armstrong 46.), Roberts (Ciftci 46.), Griffiths (Dembele, 46.), Forrest (Christie 67.). Vezetőedző: Brendan Rodgers

Aká 15 másodperc elteltével megszerezhette volna a vezetést a Celtic, amikor egy csúnya labdavesztés után megindulhattak a skótok, de Roberts pár centivel elvétette a kaput. A 8. percben ismét ő jutott szerephez, de most is csak a kapu előtt gurult el a labda. A 16. percben viszont mégis a Barcelona szerzett gólt egy szép támadás végén. Denis Suarez varázsolta a labdát Vidal elé, aki adott egy kötényt Forestnek, majd Turan elé passzolt, aki egy gyönyörű megmozdulást követően megszerezte az első gólt. Innentől kezdve a Barcelona dominált és szépen tartották a labdát. A Celtic legjobbja Roberts volt, aki gyönyörűen cselezte ki a Barcelona védőket, de a legközelebb az egyenlítéshez Brown állt, amikor a 22. percben körülbelül 20 méterről bombázott a kapura, de Masip megfogta a labdát. Aztán két perc alatt két gólt is láthattunk, mindkettő egy óriási védőhibából. Először a Celtic egyenlített a 28. percben, amikor Martinez lepasszolta Griffithsnek a labdát, aki azt könnyedén passzolta be Masip mellett a kapuba. A 30. percben viszont egy Munir beadásba ért bele Ambrose, amiből lőtt egy öngólt. Izgalmas lett a meccs, a Celtic nem hagyta annyiban, hogy ismét hátrányba került, de a 41. percben Suarez kötényt  adott Ambrosenak, a labda pedig Munir elé került, aki pedig nem hibázott és megszerezte a harmadik gólt.

A második félidőt is a Celtic kezdte jobban, a cserejátékos Ciftci egy szép lövést bemutatva küldte a labdát a kapu fölé, azután pedig Forrest próbálkozott. A meccs irama kiváló volt, a Celtic továbbra is hajtott, több szép megmozdulásuk is volt. Az 57. percben viszont Denis Suarez lövését védte bravúrral Fasan.  A 61. percben Suarez kapott fantasztikus labdát, de a kapu előtt tőle szokatlan módon elrontotta a lövést, és hiába állt szembe a kapuval, jócskán mellé lőtte. Az utolsó félórában már a fiatalok voltak jelen a pályán, mindkét oldalon, így a meccs is kicsit unalmasabbá vált, a katalánoknál a komplett B csapat állt már fent. A 70. perc után mindkét csapat próbált egymás közti passzokkal operált, a támadások kiépítése csak másodlagos volt, inkább csak labdavesztésekből indultak meg a csapatok, mint a 75. percben Armstrong lövésénél.  A 80. percre már a Celtic is lecserélte kezdőjátékosait, akiknek jövőhéten tétmeccset kell játszaniuk az Astana elleni Bl-selejtezőn. A meccs végére helyzetek már nem nagyon jutottak, egy-két lövésen kívül, így a mérkőzés állása maradt, a Barcelona pedig megnyerte az első felkészülési mérkőzését.

Szigeti Andrea