Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Higuaín: “Boldog vagyok, hogy így döntöttem!” – interjú

Hivatalosan bemutatták Gonzalo Higuaínt a Juventusnál és ennek alkalmából beszélt a távozás okairól, ahol főleg a Napoli elnökét, Aurelio De Laurentiist nevezte meg a legfőbb indoknak. 

1469717666_141201_1469721317_noticia_normal

Forrás: AS.com

A bemutatást követő sajtótájékoztatón Higuaín beszélt döntéséről és arról is, hogy örül, hogy végül a Juventus játékosa lett.

“A saját indokaim miatt hoztam meg ezt a döntést és most már teljes mértékben a Juventusra koncentrálok. De ettől függetlenül szeretném megköszönni a nápolyiaknak az eddigi támogatásukat, mivel mindig is nagyon jók voltak hozzám. Megértem, hogy dühösek rám, de boldog vagyok, hogy így döntöttem!”

Miért választottad a Juventust?

“Ez egy fantasztikus csapat nyertes mentalitással és egy hihetetlen projekttel. Csak megköszönni tudom a csapat vezetőségének az erőfeszítéseket, amiket a szerződtetésemért tettek és remélem, hogy bebizonyíthatom, hogy nem követtek el hibát.” 

Sarri (A Napoli edzője – szerk.) azt mondta, hogy legalább felhívhattad volna…

“Az én döntésem volt, hogy csendben maradok és inkább élvezem a nyaralásom a családommal és a barátaimmal ahelyett, hogy erre kelljen gondolnom. Csak jó dolgokat tudok róla mondani, fantasztikus edző és sokat segített abban, hogy fejlődjek. Ha feldühítettem, akkor bocsánatot kérek tőle.”

De Laurentiis azt mondta rólad, hogy áruló vagy. Van valami mondanivalód a számára?

“Csak azt tudom mondani, hogy megszakítottam vele minden kapcsolatot, mivel teljesen máshogy gondolkodik, mint én, és ez nem tetszett. Ő is közrejátszott abban, hogy meghozzam ezt a döntést.”

Azért választottad a Juventust, mert a klub a Bajnokok Ligájában szerepel?

“Azért döntöttem így, mert ez volt a legjobb számomra. Nem volt könnyű, napokig beszélgettem erről a családommal és a barátaimmal, de azért döntöttem így, mert a Juventus mindig nyerni akar.”

Van olyan Juve játékos, akit szeretnél felülmúlni?

“Amikor Madridban játszottam Del Piero volt az egyik kedvenc játékosom. Ő inspirált engem és csak azért néztem Juve meccseket, hogy őt lássam focizni.”

Milyen érzés a Serie A valaha volt legjobban fizetett játékosának lenni?

Őszintén szólva igazán kielégítő. Nem igazán gondoltam még bele, de remélem élvezni fogom az itt töltött időt és sok címet fogok nyerni. Remélem, hogy meg tudom mutatni, hogy miért is fizetnek ilyen sokat nekem.”

Mit tett De Laurentiis, hogy meggyőzzön téged, hogy maradj Nápolyban?

“Amikor lejárt a három éves szerződésem, úgy éreztem, hogy ideje váltanom, olyan okok miatt, amik ott történtek velem. Mindent köszönök a szurkolóknak, a csapattársaimnak, de nem neki. Nem tudok ennél többet mondani.” 

Nem nyújtott már több ambíciót, hogy Nápolyban maradj?

Már semmiféle kapcsolatom nem volt De Laurentiis-szel. Nem bánt velem jól és egy percet sem bírtam volna ki mellette.”

Szigeti Andrea