Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Akik szeretik a focit, azok szerint Messi a jobb, és nem…”

Az FC Barcelona egyik nagyszájú „nyilatkozógépe”, az általában odamondásban mindig jeleskedő Jordi Alba meglepően visszafogta magát azzal a témával kapcsolatban, hogy a két nagy sztár, azaz Lionel Messi és Cristiano Ronaldo közül ki érdemli meg jobban az Aranylabdát.

barca001 ina-onlinenet

Természetesen a Világ-, és Európa-bajnok védő barcelonai csapattársát, azaz Messit favorizálja az Aranylabda versenyben, ám őszinte tisztelettel beszélt az örökös rivális Real Madrid csillagáról, Cristiano Ronaldoról is.

Igaz, bár visszafogottan nyilatkozik „CR7-tel” kapcsolatban Alba, az AS kérdésére hajthatatlan módon elemezte ki, hogy a portugál BL-, és EB-győzelme miért is nem ér semmit az argentin sztárral szemben:
„Sok társ kell ahhoz, hogy megnyerhesd az Európa-bajnokságot, a Világbajnokságot vagy a Bajnokok Ligáját, anélkül, hogy akár hozzájárulnál a sikerhez. Végső soron ami számít az az, hogy egy játékos miként játszik egymagában a pályán, és ebben Messi a legjobb. Nem lehet összehasonlítani Messit és Ronaldot. A vita mindig meglesz, és tiszteletben kell tartanunk Ronaldor. Butaság lenne nem tiszteletben tartani. Ő egy nagyszerű játékos. De aki szereti a focit, annak úgy kell gondolnia, hogy Leo a legjobb.” – ömlengett a spanyol válogatott bekk.

Balogh József