Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kisvárdán cél lehet a dobogó

Kisvárdán céltudatosan építik a csapatot. Már az előző szezonban is többször meglepetést okoztak, igaz nem voltak élvonalbeli terveik, ezt mutatja is, hogy nem igényeltek NB I-es licencet. A nyári átalakulások után, akár a megyebeli Nyíregyháza egyik nagy kihívója is lehet a feljutásért vívott küzdelmekben.

csapatkép(kisvardafc.hu)

Nézzük kik hagyták el idén nyáron a Kisvárdát: Bagi István Békéscsabára, Ribánszki László a Mezőkövesdhez, Csilus Tamás a Ferencvároshoz, Koszta Márk a Bp. Honvédhoz tért vissza kölcsönből. Közülük Koszta azóta három meccsel meg is toldotta élvonalbeli találkozóinak számát, így már négynél jár, Csilust a Fradi továbbpasszolta a fiókcsapatának a Soroksárnak, Bagi pedig maradt Békéscsabán, csak ők is a hétvégén rajtolnak, lévén kiestek az élvonalból. Ribánszi szintén Békéscsabán folytatja, ugyanis a Mezőkövesd most oda adta kölcsön. Soós Imre lett a Győr szakmai igazgatója vele tartott több játékos a tavalyi keretből: Kulcsár Kornél, Graszl Károly és Lázár Zsolt is feljutna az ETO-val a másodosztályba. Eszláyi István visszatért Sopronba, Nagy Róbert és Molnár Róbert az NB II-es újonc Cigándnál játszik a következő idényben. Kornyutak Volodymyr pedig a megye egyik NB III-as klubjához a Nyírbátorhoz került. Hegedűs Tibor idén nyáron pedig befejezte a labdarúgást.

Akikkel a keret bővült. Oláh Gergő és Szabó Péter az NB II-es Szeged 2011-et hagyta el, Vermes Krisztián és Lengyel Béla a nagy átalakuláson áteső Szolnok mezét cserélte le a Kisvárda kedvéért. Tihanyi Olivért a Haladás, Talabér Attilát az MTK adta kölcsön a következő idényre. Karacs Péter másfél éve a Pécs ellen a Nyíregyháza színeiben bemutatkozott az NB I-ben, ráadásul góllal, így elmondhatja magáról, hogy élvonalbeli mutatója száz százalékos. Egy meccsen egy gól. Igaz kérdéses mikor jön a következő NB I-es meccse. Ő most a megye egybe kieső Felsőtárkánytól érkezett. Lukács Richárd a Jászberényben bontogatta szárnyait tavaly, most megmutathatja, hogy egy osztállyal magasabban is megállja a helyét. Miroslav Grumics nem maradt Diósgyőrben, most Kisvárdán szedheti össze magát, míg Fodor Ferenc a Puskás Akadémiánál került tavaly körön kívülre, ő is itt bizonyítana. Hidi Norbert tavasszal Mándokon szerepelt kölcsönben, jelenlegi helyzet szerint, ő is marad anyaklubjánál. Összességében nézve, minden csapatrészben van egy-két komolyabb csatát megélt játékos, így akár a Kisvárda a mérleg nyelve is lehet, a feljutásért folytatott küzdelmekben.

Endrődi Dávid