Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazília: Nem adják a csatártehetséget a Barcának!

Luan Guilherme de Jesus Vieiranak hívják a legújabb brazil tehetség slágert. A 23 esztendős csatár jelenleg a Gremio játékosa, ám jó esély mutatkozik rá, hogy hamarosan Európában láthatjuk játszani. Akár a kontinens egyik topbajnokságának topklubjában, ha az égiek is úgy akarják.

luan001 oglobo.globocom

Az elsősorban középcsatárként számításba vett Luan ugyan még nem mutatkozott be a brazil nagyválogatottban, de már kerettagnak számít, ami már ugye a sztárrá válás igazi mérföldkövének már az álmoskönyvek szerint is.

A Gremio legértékesebb kegyeltjének egyébként más kérői is vannak, mint a már címben is említett FC Barcelona, nevezetesen az angol bajnok Leicester City, vagy a német Bayer Leverkusen. Természetes azonban, hogy mindenkit elsősorban a katalánok érdeklődése villanyoz fel, akik éppen azon munkálkodnak, hogy megfelelően sokoldalú helyettest találjanak arra az esetre, ha a híres „MSN” trió bármely tagja lesérülne.

Ám úgy fest a helyzet, hogy nem minden a pénz, ugyanis a Gremio elnöke, Romildo Bolzan Júnior elutasította a találgatásokat, miszerint Luan távozóban lenne:
„Nem akarjuk eladni semennyiért sem Luant.” – nyilatkozta határozottan a Radio Gauchanak.

Luan becsült ára a transfermarkt.de szerint 12 millió euró, ami könnyen a duplájáig emelkedhet ilyen fokozott érdeklődés mellett.

Balogh József