Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Hazavitte a pontokat a Fáy utcából az Újpest

Üdvözöljük kedves Olvasóinkat a Fáy utcából, ahol az eddig hibátlan angyalföldi alakulat az Újpestet fogadja. 

pic2_1577

Vasas – Újpest 0-1 (0-0)

Illovszky stadion, vezeti: Solymosi Péter (Georgiou Theodorosz, Szert Balázs – Szalai Dániel – Bognár Tamás, Urbán Eszter)
Gólszerzők: Bardhi (86.)
Sárga lapok: Berecz (51.) ill.: Kecskés (30.), Cseke B. (32.), Lázok (65.), Bardhi (85.), Balázs B. (90+4.)
Kiállítva:

VasasPoleksic – Szivacski, Korcsmár, Debreceni, Ristevski – Hangya (Burmeister, 86.), Vida M., Berecz – Remili (Novák Cs., 75.), Pavlov (Saglik, 78.), Ádám M.

ÚjpestBalajcza – Nagy T., Kálnoki Kis, Kecskés Á., Mohl – Sankovic, Cseke B. (Bardhi, 72.) – Andric, Diarra (Nagy G.90+1.), Windecker – Lázok (Balázs B., 81.)

Itt a vége, az Újpest egy góllal legyőzte az angyalföldeieket, akik nem tudták kihasználni a Fradi botlását.

90+6. perc: Balajcza véd egyet a végén.

90+3. perc: Poleksic is felment fejelni egy szabadrúgásnál, majd lent is maradt a gyepen egy ütközést követően, miközben Hangya Szilveszterrel már el is indult a mentő. Őt Burmeister pótolja a kapuban.

Hangya Szilveszter mentő viszi el a stadionból, a baj sokkal nagyobb lehet, mint elsőre tűnt. 

90+1. perc: Saglik cselezgetett, de lövésig már nem jutott el.

Közben Hangyát le kellett cserélni, miután agyrázkódást szenvedhetett egy ütközést követően. 

85. perc: Micsoda csere volt! Miközben Hangya Szilvesztert ápolni kellett, Bardhi kilépett, és Poleksic mellett a hálóba helyezett. 0-1

foto: VasasFC

foto: VasasFC

81. perc: Balázs Benjámin váltotta Lázokot.

78. perc: Pavlov le, Saglik érkezik.

75. perc: Cserélt a Vasas is: Remili helyén Novák Csanád.

74. perc: Bardhi lövését fogta Poleksic.

72. perc: Az első csere: Cseke le, Bardhi be.

68. perc: Ádám adott pazar labdát Remili lábára, ám a Vasas támadója nagy gólt akart lőni, és kapásból fölé küldte a játékszert.

65. perc: Cseke szabadrúgását fejelték ki a védők, Diarra a tizenhatos sarkától lőtte vissza a kipattanót, Poleksic ölébe.

61. perc: Ristevski lódult meg, ám kiugratása hosszú volt Pavlovnak.

59. perc: Cseke iramodott meg a jobb oldalon, ám centerezését Andric estében nem tudta kapura kotorni. Nagy lehetőség volt pedig.

57. perc: Berecz tüzelt alig fölé egy kipattanót.

Ezekben a percekben a Vasas irányítja a játékot. 

56. perc: Ádám kerülhetett volna helyzetbe, ám próbálkozását blokkolták a védők.

A második játékrész eddig eltelt kilenc percében említésre méltó esemény mindössze egy Balajcza által lehúzott beadás, valamint egy újpesti szabadrúgás, amelyet hatástalanítottak a házigazdák.

Érkeznek vissza a csapatok, hamarosan folytatjuk. Csere egyik oldalon sem a szünetben.

A hivatalos nézőszám igen jónak mondható: 4629-en választották szombat esti kikapcsolódásnak a találkozót, amely az első félidőben kiegyenlített játékot hozott. Bár voltak bosszantó hibák mindkét oldalon, az iramra nem lehet panasz, akarnak, küzdenek a játékosok, helyzeteket is láthattunk, ám a játék sava-borsa, a gól hiányzik egyelőre.

45. perc: Pavlov sprintelt el a jobb szélen, ám beadása túlságosan erős volt Remilinek, s mögé is ment. Ezzel vége az első félidőnek.

Egyelőre Szivacski oldalán többször kerül a védelem mögé az Újpest, Diarra akkor fűzi be a jobbhátvédet, amikor akarja, egyelőre a jobb oldali védekezése gyengébb a házigazdáknak. Támadásban pedig csak centiméterek választották el a góltól a piros-kékeket. 

42. perc: Szivacski emelt volna a túloldalra jobbról, ám csak a kapu mögötti reklámtáblának volt jó a labdája.

40. perc: Máris javítani kell magunkat. Diarra csinált meg egy cselt a bal oldalon, majd a hosszú felső mellé tekert éles szögből.

Mohl Dávid nem egy Messi, hiába lódult meg saját térfeléről, a kezdőkörben megállították. A két csapat időnként szép megoldásokkal operál, ám a legtöbb esetben két jó megmozdulást rögvest rossz követ, ennek ellenére nem lehet panasz az iramra. Ugyanakkor a kapuk egyelőre nem forogtak veszélyben, leszámítva Sankovic meccs elején leadott lövését.

33. perc: Pavlov fordulhatott volna be Remili passzával, elcsúszott azonban, így oda lett az ígéretes lehetőség.

29. perc: Kecskés mentett nagyott Pavlov elől három méterre a kaputól. Szép támadás végén szerezhetett volna vezetést a Vasas.

24. perc: Vendég szöglet, de Kálnoki Kis jócskán mellé fejelt.

Az elmúlt percekben mezőnyjáték folyt, helyzet nélkül. Kiegyenlített a mérkőzést hoz eddig a rangadó. Lassacskán a mérkőzés feléhez érkezünk, a lila szurkolók folyamatosan hallatják hangukat. 

17. perc: Veszélytelen hazai szögletet láthattunk. Mintegy 2000 néző lehet a helyszínen.

utetábor

13. perc: Ádám szerzett labdát az oldalvonal mellett, középre cselezett, majd Vida elé tálalt, aki alig lőtt a léc fölé.

12. perc: Félpályánál lépett oda Kecskés Ristevskinek, Solymosi szóban fegyelmezte az újpesti védőt.

11. perc: Újabb Vasas-lehetőség. Balajcza azonban fogta a labdát, majd Remili lökte korábbi csapattársát.

7. perc: Szabadrúgást végezhetett el mintegy huszonnyolcról a Vasas, ám csúnyán fölé lőtt Ádám Martin.

6. perc: Nagy lehetőség a Vasas előtt! Vida tette középre, Ádám Martin kettőt igazított a labdán, majd alig lőtt mellé.

5. perc: Félpályás labdaszerzés után került lövőhelyzetbe az Újpest, ám Sankovic lökete középre ment, Poleksic magabiztosan fogta.

3. perc: Andric emelt át a túloldalra, Diarra visszaemelt, Cseke félollóval fölé lőtt.

A vendégszektorban egy gombostű nem sok, annyit sem lehet leejteni. 

1. perc: A vendégek kezdték a játékot, s azonnal letámadták a Vasast.

Pályán a felek, s a lelátón az újpesti szurkolók látványos élőképpel fogadták a csapatokat. Az Újpest tiszta fehérben, a Vasas fekete felsőben, s piros nadrágban.

Közben friss eredmények érkeztek: A Ferencváros után a Honvéd is legyőzte a DVTK-t, a kispestiek 3-0-ra nyertek Miskolcon, míg a Fradi nem bírt a Pakssal, így a Vasas nagy esélyt kapott, hogy élre álljon a bajnokságban. 

Eltiltott egyik oldalon sincs, viszont az újpestiek dolgát nagyban nehezíti, hogy több alapemberük is sérült. Balogh Balázs (csonthártya-gyulladás), Jonathan Heris (műtét után), Kylian Hazard (térdszalaghúzódás), Mihailo Perovic (keresztszalag-sazkadás), Enis Bardhi (lágyéksérülés), és Viktor Angelov (talpsérülés) is maródi. A Vasasnál nincsenek sérültek.

A hazai B-közép szektorai üresek lesznek, miután a Vasas hazai meccseit biztosító HardGuard Group Security Zrt. vezetője Takács Attila esetleges konfliktusokat szeretné elkerülni. 

„Úgy ítéltük meg, annak ellenére, hogy a két csapat drukkerei jó kapcsolatot ápolnak egymással, ám azt az információt kaptuk a lila-fehér klubtól, hogy a nagy érdeklődésre és a közelségre tekintettel 1.000-nél is több újpesti szimpatizáns érkezik a találkozóra, így kénytelenek leszünk a hazai álló oldalhoz közeli vendég lelátórészt is megnyitni. Ekkor azonban túl közel kerülne egymáshoz a két tábor és elég csak néhány magáról megfeledkezett, alkoholos befolyásoltság alatt lévő szurkoló, hogy kialakulhasson konfliktus a közeli táborok között. Ezt a kockázatot pedig ki akartuk küszöbölni. Ez a döntés alapja – fogalmazott Takács a vasasfc.hu-n. – Ha pedig balhé alakul ki a Vasas és az Újpest ultrák között, annak az lett volna a következménye, hogy az angyalföldiek következő hazai mérkőzésein a Vasas FC-nek felemelt rendőri létszámot kellett volna fizetnie, és az MLSZ kasszájába is százezreket kellett volna utalnia,  „rendezői hiányosságok” címén rájuk kirótt büntetés miatt. Ezt is el szerettük volna kerülni.”

 

Gavalovits Sándor