Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Gólkirályi címre tör Eppel Márton – ezúttal a Paks bánta

Egy félidei szenvedés, egy félidei örömjáték. A kispestiek már a dobogón várhatják a forduló zárását, miután hátrányból nyertek a Paks ellen.

HonvedPaksFI629

Honvéd FC – PaksiFC 3-1 (0-1)
Bozsik stadion, vezette: Solymosi Péter
Gólszerzők: Eppel (67., 77., mindkettő 11-esből), Vasiljevic (78.) ill.: Hahn (16.)
Sárga lapok: Botka (26.), Vasiljevic (73.), Vernes (84.) ill.: Kecskés (13.), Lenzsér (45.), Gévay (56.), Kemenes (77.), Báló (81.)
Kiállítva: Kulcsár D. (75.)

Honvéd: Horváth A. – Botka, Lovric, Kamber (Vasiljevic, 51.), Bobál D. – Hajdú Á. (Vernes, 65.), Holender (Baráth B., 73.), Gatdag D., Hidi – Koszta M., Eppel

Paks: Kemenes – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Báló – Papp K. – Koltai (Jelena R., 68.), Kecskés (Szalai A., 80.), Bertus, Haraszti (Fejős Á., 68.) – Hahn J.

Helyzetekkel kezdte a Honvéd az összecsapást, ám eleinte a kicsit zavart vendégvédők között Eppel Márton nem tudta bevenni Kemenes Szabolcs kapuját. A cerberusnak kétségkívül pikáns volt ellenfélként visszatérni a Bozsik stadionba, mint ahogy a kispesti nevelésű Jelena Richárdnak is, aki a kispadon kapott helyet a zöld-fehéreknél. A kezdeti Honvéd-akciókat követően azonban Hahn János a Paksnak szerzett vezetést. De a piros-feketék ezt követően sem adták fel a támadások lehetőségét. Mindazonáltal a hátralévő időben mindössze egy-egy helyzet adódott mindkét kapu előtt.

A szünet nem hozott gyökeres változást, ugyanazt a kiegyenlített játékot láthatták a kilátogató nézők, mint az első negyvenöt percben, ám a második játékrész derekán fordult a kocka. Gazdag Dániel harcolt ki tizenegyest, Eppel higgadtan belőtte. Tíz perccel később Kulcsár gólhelyzetben bukatta a hazaiak támadóját. Jutalma kiállítás és újabb tizenegyes, ráadásul a reklamáló Kemenes is besárgult. A góllövőlista vezetője ismét magabiztos volt. Még fel sem ocsúdott a Paks, már bent pihent a harmadik hazai gól is, köszönhetően Vasiljevic fejesének. A tolnaiak továbbra is nyeretlen, s már csak egy pontra vannak a kiesőhelytől. A Honvéd pedig szép csendben felaraszolt a dobogóra.

Gavalovits Sándor