Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar tehetségek pallérozódnak a Stoke City utánpótlásában

A franciaországi Peronne Cup eseményeiről már beszámoltunk Kun Bertalan és a PSV teljesítményét illetően. A normandiai tornán ott volt a Stoke City U19-es csapata is, melynek keretében helyet kapott Szerető Krisztofer és Deczki Máté. A két labdarúgó rövid élménybeszámolót adott a FociClub.hu-nak.

Stoke magyarjai Balról Deczki Máté, jobbról pedig Szerető Krisztofer az édesapjával

A Stoke egy csoportban volt a PSV-vel és bár a Cean elleni győzelemmel jól indították a tornát, ám ezt követően a PSV és az AC Milan is nagy falatnak bizonyult. A helyosztókon előbb az Espanyol, majd pedig a Besiktas volt az ellenfelük, az eredményeknél azonban sokkal fonatosabb az, hogy  a két magyar játékos kapott lehetőséget bőven.

Deczki Máté 2000-es születésű, tehát mindössze 16 esztendős, így hatalmas szó, hogy az U19-es csapat hálóját védi. Azon a gólvonalon állhat, melyet a Stoke City harmadik magyarja bitorolt az utóbbi években Gyollai Dániel személyében, aki még mindig csak 19 esztendős, ám a klub kölcsönadta és felnőtt szinten játszhat, szerezhet tapasztalatot. Máté a DVSC akadémiáján nevelkedett, s hatalmas jövőt jósolnak neki a szakemberek. – ” Egy nagyon rangos tornán szerepelhettünk, a körülmények pedig szinte kifogástalanok voltak. Csapatom öt meccséből négyen én védhettem (Cean, AC Milan, PSV és Espanyol) végig. Ami a teljesítményemet illeti, sajnos kaptam gólokat, de úgy érzem és az edzőim visszajelzése is az volt, hogy ezekről én nem tehettem, nem én hibáztam. Jobb helyezésben bíztam, úgy érzem, valamelyest az elvárás alatt teljesítettünk.”

Szerető Krisztofer szintén 2000-es születésű, így hatalmas szó, hogy mezőnyben az U19-es korosztályban kap lehetőséget. A Honvéd akadémiájáról került nemrégiben Angliába. – “A Cean és az AC Milan ellen nem kaptam lehetőséget, a PSV ellen 25 percet lehettem a pályán. A helyosztókat illetően a Besiktas elleni meccset kezdőként végigjátszottam, míg az Espanyol ellenében egy félidőt kaptam. A jobb szélen szerepeltem, az pedig, hogy játszhattam hatalmas dolog, hiszen 2000-es születésű vagyok, ez pedig egy sokkal nagyobb korosztály. A torna színvonalas volt, a mezőny pedig roppant erős.”