Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Olyan, mintha a Barcelona kezébe adtuk volna a kupát!” – Sampaoli

A Sevilla nyáron kinevezett vezetőedzője, Jorge Sampaoli szerint csapata a spanyol Szuperkupa döntőjének első mérkőzésén olyan hibákat vétett, melyekkel a Barcelona kezébe adták a kupa sorsát.

(Kép: sportal.co.nz)

Mint ismert a Barcelona 2:0-ra legyőzte a Sevillát idegenben a spanyol Szuperkupa első mérkőzésén, így a katalánok karnyújtásnyira, vagy még annál is közelebb kerültek a kupagyőzelemhez.

Érthető módon, Jorge Sampaoli, az andalúzok vezetőedzője egyáltalán nem volt megelégedve a látottakkal.
“Egyedül a csapatom lelkesedését tudnám kiemelni. Ezzel azonban ritkán nyerhetsz meccset a Barcelona ellen! Több és jobb futballt kell mutatnunk a jövőben” Nyilatkozta a mérkőzést követően Sampaoli, aki hozzátette, úgy érzi olyan, mintha a Barca kezébe adták volna a kupát.

“Szinte tökéletes ellenfelek voltunk a Barcelona számára. Pontatlanul passzoltunk, ha nálunk volt a labda. A második félidőben többet futottunk, mint játszottunk volna, a játékosaim állandóan úton voltak. Egy ilyen kaliberű csapat ellen, mint amilyen a Barcelona, kegyetlenül megfizetsz a hibáidért!” – Mondta az argentin szakember, aki elismerte azt is, hogy csapatán a fáradtság jelei is kiütköztek: “Rövid idő belül játszottunk a Real Madriddal, és most a Barelonával. Úgy gondolom ez a sűrű program is kicsit megviselt minket így a szezon elején. Ennek ellenére nincs más hátra, dolgozunk kell keményen tovább! Sok munka vár még ránk! Abban azért bízom, hogy akár már a visszavágóra is képesek leszünk javulni!”

Sampaoli mentségére szóljon, hogy jóformán új csapatot kell felépítenie a nyáron kulcsembereit elveszítő Sevillából!

A spanyol Szuperkupa visszavágóját augusztus 17-én, szerdán, 23:00-tól rendezik a Camp Nouban.

Nagy Ákos