Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győztes góllal mutatkozott be Higuaín, rangadót nyert a Juve!

Elkezdődött hivatalosan a 2015/2016-s olasz labdarúgó bajnokság. Nem is kellett sokat várnunk egy igazi rangadóra. Ugyanis rögtön a fordulóban lévő második mérkőzést a Juventus játszotta e a Fiorentina ellenében. Nézzük hát milyen eredménnyel. 

14034723_1085404171535817_4171210971539677266_n

Juventus – Fiorentina 2:1 (1:0)
Helyszín: Torino, Juventus Stadion Játékvezető: Massa D.(olasz)
Gólszerzők: Khedira (37.), Higuain (75.) ill. Kalinic (70.)
Sárga lap: Barzagli (54.) ill Kalinic (39.), Vecino (44.), Tomovic (91.)
Piros lap: –

Juventus: Buffon – Chiellini, Bonucci, Barzagli – Alex Sandro, Khedira, Lemina, Asamoah, Daniel Alves – Dybala, Mandzukic Vezetőedző: Allegri

Fiorentina: Tatarusanu – Tomovic, Rodriguez, Astori, Alonso – Vecino, Badelj, Ilicic – Chiesa, Kalinic, Bernardeschi Vezetőedző: Sousa

Nagy elánnal kezdett a Higuain nélkül felálló Juventus a Fior ellenében. Azonnal letámadták a lilákat minden egyes labdakihozataluknál és folyamatosan elvették tőlük a labdát. Egy ilyen letámadás során szerezte meg Khedira a játékszert és öt méterről szembe a kapuva ( meg a kapussal) a léc fölé emelt. Óriási helyzet volt. Ezután Asamoah került lövőhelyzetbe és durrantott is. Fölé. Majd egy hosszabb szünet következett a lehetőségeket illetően. Dybala vetette magát észre egy-egy távoli próbálkozással ám mindegyik elkerülte a hálót. Majd jött a német válogatott Khedira. Chiellini tekerte be a labdát a tizenhatoson belülre, ahova már lendületből érkezett a világbajnok és fejelte a játékszert a lilák portájába. 1:0. Ami nagyon érdekes a félidővel kapcsolatban, hogy a Fiorentina 39 %-ban birtokolta csak a labdát és sem szöglete, sem kapura lövése nem volt. Még egy véletlen lesre futás sem.

Úgy ahogy az első félidőben, a Juventus nagy lendülettel vetette be magát a mérkőzés folytatásába. Voltak is kisebb helyzetei, de inkább csak arra mentek, hogy megfojtsák a vendégeket. Egy idő után, vélhetően tudatosan visszaálltak és hagyták hadd jöjjön fel a firenzei csapat. Igazából semmilyen veszélyt nem tudott jelenteni a Fior a Juvéra mégis kiegyenlítettek. Egyetlen egy szögletüket gólra is váltották Kalinic révén. Aztán jött a 90 milliós ember. Higuain beállt és mit ad Isten, megkezdte a vételárának ledolgozását. Góllal debütált. A 75. percben Khedira lépett be a Fior tizenhatosára, majd lövéssel próbálkozott, ám azt még blokkolták, de Sousa balszerencséjére Higanyhoz került a labda aki értékesítette a helyzetet. Ezzel be is állította a végeredményt az argentin. A Juve simán nyerte az első mérkőzését a bajnokságban.

Borbély Szabolcs