Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Nem bírt egymással a Diósgyőr és a Vasas

Maradt az élen az angyalföldi együttes, miután döntetlent játszott Miskolcon, ahol gyors gólváltás után alakult ki a végeredmény.

DVTK_-_Vasas_friss_Bacsa-DVK-Vasas-2016-2017-1120x735

Diósgyőr – Vasas 1-1 (1-1)
DVTK-stadion, vezette: Erdős József
Gólszerzők: Bacsa (34.) ill.: Ádám M. (37.)
Sárga lapok: Elek (67.), Lázár (90+2.) ill.: Szivacski (60.)
Kiállítva:

Diósgyőr: Rados – Lázár P., Lipták, Tamás M., Nemes M. (Kitl, 75.) – Daushvili, Elek – Vela (Griffiths, 83.), Bognár, Bacsa – Makrai (Oláh, 68.)

Vasas: Nagy G. – Ristevski (Vaskó, 81.), Korcsmár, Debreceni – Hangya Sz., Berecz, Vida M., Szivacski – Pavlov – Remili (Novák Cs., 81.), Ádám (Saglik, 68.)

Hiába a gyenge szereplése a Diósgyőrnek, Horváth Ferenc felé él a bizalom. Ugyan a miskolciak az elmúlt négy bajnokijukat egyaránt elveszítették, a Fradi elleni 2-6 után minden ellenfelükkel pariban voltak, míg a Vasas csak az Újpest ellen botlott, de a Ferencváros gyengébb formájának is köszönhetően mégis az élről várta a találkozót.

Ami a hét folyamán történteket illeti, a miskolciak két játékost is megszereztek: Novothny Soma és Makrai Gábor is a piros-fehéreknél futballozik ősszel, utóbbi rögvest a kezdőbe került. A Vasasnál egyedül Vukasin Poleksic kiválását lehet érvágásnak nevezni, ám Nagy Gergely remekül pótolja a rutinos, válogatott kapust.

A mérkőzést Horváth Ferenc ráadásul eltiltása miatt csak a lelátóról szemlélhette, helyette a korábbi zalaegerszegi védő, Szamosi Tamás meccselt. Jól kezdett a hazai alakulat, Bognár, Bacsa és Lipták is helyzetbe kerülhetett volna, ahogyan a frissen igazolt Makrai is. De aztán átvette az irányítást a vendéggárda, aminek eredményeképp előbb Remili, majd Ádám Martin próbálkozhatott, eredmény nélkül. Érdekes jelenetnek is szemtanúi lehettünk: Pavlovot szerelte szépen Lipták, a csatár nagy igyekezetében rálépett a védő mezére, amely szétszakadt, így a házigazda csapatkapitánya cserélni kényszerült a szerelését. A második negyedórában nem sok minden történt, mígnem túl az első félórán egyre veszélyesebben kezdett futballozni a borsodi együttes, s a vezetést is sikerült megszereznie Bacsa révén. A támadó egy csellel tisztára játszotta magát, majd az ötös sarkáról lőtte ki Nagy kapuját. Nem tartott azonban sokáig az öröm, egyenlített ugyanis a Vasas. Előtte azonban gólra gólt lőhetett volna a piros-fehér alakulat, ha Bognár beadása után Lipták lövésébe nem kap bele Nagy, illetve Lázár az elé perdülő játékszert kapuba tudja juttatni. De vissza a fővárosiak egyenlítő góljához. Ádám mintegy huszonkettőről pókhálózta ki Rados kapuját. Ez felpaprikázta az angyalföldieket, merthogy a félidő hajráját megnyomták, bár újabb gólt nem tudtak szerezni. Mindazonáltal fordulás után egyből magához ragadta a kezdeményezést Michael Oenning együttese, s egyre-másra vezethette veszélyes támadásait, amik csak a rossz utolsó passzok, vagy éppen Rados bravúrjai miatt nem vezettek eredményre. Érezhető volt, hogy a remek szereplés magabiztosságot kölcsönzött a piros-kékeknek. De sem Remili, sem a csereként beállt Saglik nem tudott élni a nagy ziccerekkel. Ám a másik oldalon sem maradtak el a helyzetek, de Bognár István hiába igyekezett társainak lehetőségeket teremteni, rendre vagy nem tudták elérni a labdát, vagy rosszul találták el, mint például Lázár, aki a kapu előtt törte el a játékszert. A hajrára már csatárokat küldött be Szamosi Tamás, merthogy szerette volna megszakítani negatív szériáját a DVTK, ám hiába került már-már nyomasztó fölénybe a vendéglátó, egyszerűen nem tudta átjátszani a masszív piros-kék védelmet. A Vasas ezzel az egy ponttal elégedett lehet, hiszen továbbra is tartja első helyét a táblázaton, míg a Diósgyőr ugyan tovább nyújtotta nyeretlenségi szériáját, ám ezúttal az egy pontot legalább megszerezte.

Gavalovits Sándor