Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Footgolf: Címvédést mutatott be a Fradi játékosa

A hétvégén második alkalommal került megrendezésre a Hole Hunters szervezésében a Szent István Footgolf Kupa Monoron, a Paplapos Footgolf Clubban. A sportág honi társadalma így tisztelek az államalapítás előtt, az évente megrendezésre kerülő versenynek pedig nagy hagyományt kívánnak teremteni. Tavaly első alkalommal Bogár Krisztián az FTC Footgolf játékosa bizonyult a legjobbnak, idén pedig megvédte címét az egyébként regnáló magyar bajnok. Ügyességi versenyt is rendeztek, melyben Balán Zoltán az FTC Footgolf játékosa célzott a legjobban.

hangyaÍgy búcsúzott a magyar footgolf társadalom Hankó Pétertől

Összesen 72 játékos mérette meg magát a kilenclyukú pályán, melyen négy kört ment a mezőny. A verseny gyászszünettel kezdődött, a játékosok és a kísérők félkört alkotva emlékeztek a magyar szövetség múlt héten elhunyt alelnökére, a Milan Footgolf alapítójára, Hankó Péterre.

Négy kör alatt (36 lyuk) a tavalyi győztes, Bogár Krisztián (FTC Footgolf) lett a legjobb, ráadásul egyszer sem játszott par felett.

bogár-monorBogár Krisztián az FTC Footgolf játékosa duplázni tudott

“Nagyon tetszett a szervezés, a pálya tökéletes állapotban volt. Minden adott volt a jó versenyhez, leszámítva, hogy mindenkit lesújtott a hír. Mindenkinek hiányzik Peti, leírhatatlan az az érzés, amit a verseny előtti megemlékezéskor és egész nap éreztem. A játék egész jól ment, ha egy kis szerencsém van, akkor még nagyobb előnnyel is nyerhettem volna, de ez tökéletes felkészülés volt a soron következő bajnoki forduló előtt” – fogalmazott Bogár Krisztián.

A második helyre Tajtyi Róbert (BFGT) és Lengyel Béla (FTC Footgolf) futott be, az ezüstérmet előbbi kaparintotta meg szétlövést követően. Kimondottan örömteli, hogy nyolc hölgy és tizennégy junior is rajthoz állt a nap során, előbbiek versengését Pusztai Panna (Hole Hunters), utóbbiakét Zsuppán Donát (Outsiders) nyerte. A szeniorok között Kálló István (FTC Footgolf) bizonyult a legjobbnak. A nap egyik különleges versenyszáma volt a fordulók közötti célbalövés, ami Balán Zoltánnak ment a legjobban.

Teljes képernyő rögzítése 2016.08.24. 164745

Jól látható, hogy Bogár Krisztián győzelméhez egy roppant kiegyensúlyozott teljesítmény vezetett.  Vörössel jelöltük volna a par feletti teljesítményeket, ám az első tízben erre nem volt példa, csupán Sain Antalnak volt egy par teljesítménye, azaz kereken 32 rúgással abszolválta a 3. kört, ezt külön jelöltük is. Sárgával az adott szakasz legjobb eredményét, vagy éppen eredményeit láthatjátok. Lengyel Béla és Zsók Richárd 22 érintéses teljesítménye roppant kiemelkedő, ám ők másutt rontottak.