Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiütötték a favoritokat az NB II-ben

Újabb hétközi fordulóval folytatódott a labdarúgó NB II 2016/17 -es kiírása, s óriási meglepetésre a két favorit, a Puskás Akadémia és a Nyíregyháza is óriási zakóba szaladt bele. A Spariban bemutatkozott Tisza Tibor is, de nem ilyen bemutatkozásra számított.

pfla edzomeccs viktoria zizkov(pfla.hu)

Békéscsaba–Puskás Akadémia 5–0 (Birtalan B. 12., 88., Nagy I. 29., 84., Bagi I. 90.)

A szünetre már két góllal vezetett a tavaly még élvonalbeli Békéscsaba. Ugyanez igaz a Puskás Akadémiára is, mármint tavasszal még NB I-es volt, de ők a nyári átigazolások után már mindenki biztosra vette a feljutásukat. Egyelőre úgy néz ki, hogy nehéz lesz, hisz már a második vereségüket könyvelték el ősszel, ráadásul ez óriási pofon volt. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a 81.percben kiállították Gőcze Gergőt a Puskás kapusát, s onnantól kezdve Nagy Zsolt, egy mezőnyjátékos állt a kapuban.

Nyíregyháza Spartacus–Kozármisleny 0–4 (Sinanovics 16., Racskó 49., Dinjar 68. – 11-esből, Beke 86.)

A Nyíregyháza sorjában igazolja a kiváló labdarúgókat, kedden Tisza Tibor csatlakozott az élvonalba ácsingózó Spartacushoz. Ennek ellenére a héten szintén csatárt szerződtető Kozármisleny lemosta a pályáról a hazaiakról. A vendégek a szlovák másodosztályból hozták haza Kemény Tamást, a korábbi Honvéd nevelésű focistát.

Mosonmagyaróvár–Szeged 2011 1–1 (Jasarevic 53., ill. Germán 69.)

A vendégeknél a kispadon ülte végig a 90 percet Ivancsics Gellért, akit a napokban szerződtetett a Szeged. Az előző idényben Siófok játszó középpályás nyáron majdnem Sopronba igazolt, végül az ország másik végébe Szegeden kötött ki.

Vác–Balmazújváros 4–2 (Majoros 6., Zsolnai R. 42., Kákonyi D. 44., Tóth G. 86., ill. Fekete Á. 29., 87.)

Ezen a meccsen is meglepetés történt, hisz az ősz meglepetés csapata a Balmazújváros végül könnyed vereséget szenvedett Dunaújvárosban.

Cigánd–Soroksár 0–1 (Lovrencsics B. 42.) 

A Soroksár megszenvedett Cigándon, de begyűjtötte a három pontot. Az előző körben a SZEOLt, most a Cigándot verték, hirtelen “megszaladtak a tabellán”, a szezont gyengén kezdő “méhecskék”.

SZEOL–Szolnok 2–1 (Kéri 1., Ikonomu 49., ill. Berdó 20.)

A SZEOL az a csapat, amely meglepő eredményekre képes. Egyszer kikap az esélytelenebbtől, majd legyőzi az esélyesebbet. Nem azt mondom, hogy a SZEOL gyengébb, mint a Szolnok, főleg, úgy, hogy a mai eredménynek hála beérte ellenfelét.

ZTE–Cegléd 1–0 (Végh G. 10.)

A mérkőzés az első félidő után félbeszakadt a reflektorok meghibásodása miatt.

A zalaiak Facebook-oldalának tájékoztatása szerint a csapatok előreláthatólag jövő csütörtökön 19 órától játsszák újra a mérkőzést.

Siófok–Dorog 0–2  (Perovic 42., Tóth M. 59.)

Meglepetés történt Siófokon miután a Dorog némileg könnyedén győzött. A második gólt Tóth Martin szerezte, aki az elmúlt héten került Szombathelyről kölcsönbe Dorogra. Ő az előző szezont Sopronban töltötte, most pedig követte korábbi csapattársait a Grabant ikreket a Bányászvárosba.

Soproni VSE–Kisvárda 1–1 (Garda 89., ill. Oláh G. 52.) 

Az utolsó pillanatban a Szombathelyről kölcsönben Sopronban játszó Garda Géza egyenlített. A Kisvárdánk az ország egyik végéből kellett átutaznia a másikra. 520 km-re van egymástól a két város, oda – vissza, az 1040 km, ami szép túrán mondható.

Csákvár–Budaörs 2–1  (Paudits 22., Molnár T. 74. ill. Csillag 37.)

“Hazai” pályán szenvedett vereséget a Budaörs, hiszen idén ők is Csákváron fogadják ellenfeleiket. Ennek ellenére most a Csákvár volt a pályaválasztó.

Endrődi Dávid