Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mi várható még a Gyirmótnál?

Az újonc csapat, eddig még nem nyert bajnokit, így mondhatni, elég csalódást keltően szerepel, hiszen hét forduló alatt összesen három pontot gyűjtött. Várható még több labdarúgó igazolása, de lassan talán a gazdaságosságot szem előtt tartva, párat el is kellene küldeni.

csiki_norbert-gyirmotfc.huCsiki Thaiföld után Gyirmóton bizonyíthat (gyirmotfc.hu)

Eddig a tavasszal Mosonmagyaróváron kölcsönben lévő Bohner Roland távozott, aki maradt az MTE-nél, míg Varga Róbert is elhagyta Gyirmótot, ő nem talált eddig magának új csapatot. Igaz az utóbbi időben annyit volt sérült, hogy nem okozna meglepetést, ha esetleg szögre akasztaná a stoplist.

Az érkező névsora jóval hosszabb. Filkor Attila az egykori csodaifjú, az Inter és az AC Milán után Gyirmóton bizonyíthat. Sallói Dániel a Vasas helyett végül a Gyirmóthoz tért haza. Kölcsönbe a Kansastől. Csiki Norbert a thaiföldi kalandja után, egy évre írt alá a sárga-kékekhez. Achim Sebastian-Zoltán külföldi labdarúgó, aki magyar, hisze Romániából írt alá új csapatához, de magyar felmenői vannak. Hrabina Alex pedig a Szolnok kapujából állt át a gyirmóti gólvonalra. Nagy Olivér pedig az NB II-ből kieső Szigetszentmiklós mezét cserélte le.

Kapusposztján megvannak, hiszen Hrabina mellett Rusák Edvárd és a rutinos Sebők Zsolt bevethető. Igaz a sok kapott gól végett (3-14 a gólkülönbség) akár itt is váltás történhet. Ráadásul Sebők a több szép védése mellett hajmeresztő hibákat is elkövet. A védelemből volt egy távozó, oda egy érkező is volt Achim személyében. Több korábbi ifjúsági válogatott labdarúgó (Balogh felnőtt is volt, Völgyi csak kerettagságig jutott) játszik ezen a posztokon. (a névsort fürkészve csak Lázár Patrik nem volt utánpótlás válogatott)

Középpályán is találunk hasznos játékosokat, igaz itt már elképzelhető több változás is. Igaz itt is találunk korábbi utánpótlás válogatottakat. Bori (felnőtt is volt), Csiki Norbert (tagja most a bő keretnek), Filkor (felnőtt is volt), Gyurján Bence, Kiss Máté, Madarász Márk, Nagy Olivér, Vass Patrik mind – mind magyar szinten kiváló játékos. De eddig nem sikerült összegyúrni csapattá ezt a csapatrészt, pedig tavaly is majdnem mind együtt játszottak. Igaz többen sérültek, a védelemben és a középpályán is.

A csatársorban Beliczky Gergő, Máté János, Sallói Dániel, Simon András, Simon Attila mind – mind utánpótlás válogatott labdarúgó volt. Simon Attila gólkirály, Simon András a Liverpoolnál is megfordult, Beliczky Hollandiában légióskodott. De a gól, az hiányzik. Igaz Beliczky most épült fel sérüléséből, Sallói egy meccs után sérült, talán a három hetes pihenő alatt száz százalékos lesz, míg Simon Andrást hétvégén kellett megműteni. Simon Attila a talány, aki osztrák légióskodásból tért haza tavaly nyáron, az NB II-ben még játszott, viszont az élvonalban peremember lett. Elképzelhető, hogy ő se szívesen marad a kispadon, ráadásul Urbányi csatárokat akar a csapatában látni, legalábbis ezt nyilatkozta a Ferencváros elleni vereség után, hogy nincsenek csatárai.

Endrődi Dávid