Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mi várható még a Vasasnál?

Fura leírni, de hét forduló után a bajnokságot a Vasas vezeti. Nyáron ugyan többek csatlakoztak az angyalföldi csapathoz, de a kezdőcsapatban nagy változás nem történt.

pic2_1935Vaskó védőként már három gólnál jár a szezonban (vasasfc.hu)

Érkezett a kapuba Vukasin Polekszics, aki megnyerte a párharcot Nagy Gergellyel szemben, de… Megsérült. Várhatóan áprilisban tud majd visszatérni, s eddig a beugró kapus olyan jól élt a lehetőséggel, hogy bekerült a válogatott bővebb keretébe is.

A védelem összeállt, alapból Debreceni, Ristevski és Korcsmár a belső három védőjátékos. Itt vethető be az új igazolás Vaskó Tamás és a német Felix Burmeister is. A jobbszélen Szivacski Donát és Osváth Attila (illetve Preklet Csaba), a balon Hangya Szilveszter vethető be. Védekező középpályás alapból Berecz Zsombor és Vida Máté, de ide tud bármikor beugrani Czvitkovics Péter, James Manjrekar, Kleisz Márk (és Burmeister is).

A támadószekció a két szélen Ádám Martin és Remili Mohamed játszik alapból, középen Pavlov. A szélekre lehetne bevetni Könyves Norbert is, de ő mivel eddig kevesebb lehetőséget kapott távozna. Vancsa Miklós a vasasfc.hu-n a következőket mondta el a támadó távozásával kapcsolatban:

“Könyves Norbert érték a Vasas számára, ezért fel sem merült a közös megegyezéssel történő szerződésbontás. Azonban a játékos eladásáról valóban tárgyalunk. Több csapat is érdeklődik a támadó iránt, így a Debrecen is. Amennyiben a Vasas FC-nek sikerül megegyezni egy érdeklődő klubbal az eladás feltételeiről és így pont kerül az ügy végére, erről a klub honlapján tájékoztatni fogjuk a közvéleményt. Véleményem szerint Könyves Norbert eladása néhány napon belül realizálódhat”

Támadóként még bevethető Király Botond, Murka Benedek, Novák Csanád és a török Mahir Saglik, így Könyves hiánya nem okoznak óriási veszteséget.

A lényeg, hogy Oenning kiválóan összerakta a csapatát, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy a szezon végén nem a Fáy utcába szállítják a bajnoki címért járó érmeket, a Vasas várhatóan a negyedik – ötödik hely környékére odaérhet, de a dobogós helyezés nincs benne a keret erejében.

Endrődi Dávid