Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mi várható még az MTK-nál?

Gyenge szezonkezdet után kezd magára találni az MTK. Az utóbbi három fordulóban öt pontot szerzett, mellyel elkerült a kieső helyekről, igaz még a veszélyzónától nem távolodott el.

Bese - MTK - 24.HUBese Barnabás elhagyta az MTK-t. (rangado.hu)

Kapusposzton nem történt változás évek óta Hegedűs Lajos az egyik legmegbízhatóbb NB I-es portás. A védelemből továbbállt a válogatott Bese Barnabás, aki Franciaországba igazolt. Talabér Attila, Deutsch Bence sem maradt, őket kölcsönadták. Drazen Okuka Diósgyőrből került a fővárosba, aki épp Besét fogja pótolni. Igaz első meccsén meg is sérült. Újra több szerepet kapott középső védőként Dragan Vukmir, ez is bizonyítja, hogy középhátvéd posztján hiányban szenved az MTK. Poór és Baki volt az elmúlt időszakban az univerzális védő megtestesítője, mert őket variálta Teodoru Vaszilisz, hogy hol jobb oldalt, hol középen, hol a bal szélen kaptak szerepet. Jelenleg hat védő tartozik az első kerethez, négy védős játéknál kettő még hiányzik…

Középpályára érkezett Békéscsabáról Borbély Bálint. Az ő leigazolása azért számított meglepetésnek, hiszen a lila-fehéreknél is tartalékjátékos volt. Ő Khaly Thiam pótlására lett igazolva, hiszen a korábbi kaposvári labdarúgó az USA-ba került, egyelőre kölcsönbe. Korozmán Kevin, Katona Máté és Takács Roland is ezeken a posztokon vethető be. (mármint középpálya), s a fiatalszabályt szem előtt tartva, eddig olyan nagy csalódást nem is okoztak, főleg Korozmán, aki az egyik legtöbb lehetőséget kapta.

Csatársorban letöltötte eltiltását Torghelle Sándor, s egyből megjöttek a gólok is.  Ebbe a csapatrészbe szerződtették Szabó Bencét, de lehet, hogy még a vezetők sem tudják miért, hisz eddig még az NB III-as keretben sem kapott lehetőséget a korábbi újpesti csatár. Myke és Nikacs hosszú ideje sérült. Varga Szabolcsot végleg megszerezték a Heerenvenntől, míg ugyanitt játszik Gera Dániel is a szélen. Támadók terén jól áll az MTK, hisz hét labdarúgó eredeti posztja támadó, akik az első keretnél vannak számításba véve.

Igazolni tehát még igazolhat a kék-fehér csapat, hisz a védelemben még hiány van, oda legalább egy balhátvéd mindenképpen elkelhet.

Endrődi Dávid