Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Harc a pontokért, bizakodó sztárcsapatok

Elkészült a Bajnokok Ligája csoportkörének beosztása, lesznek halálcsoportok, de elsőre borítékolható továbbjutók is.

Borussia-Dortmund-vs-Real-Madrid-Goal-Celebration

Igazi csemegéket ígér az idei Bajnokok Ligája csoportköre, amely nem lesz mentes meglepetéscsapatoktól sem. A legutóbbi kiírás győztese, a Real Madrid például a Dortmund-Sporting-Legia trióval került egy kvartettbe, s az előzetes esélyek a spanyol gigász, valamint a német alakulat továbbjutását sejtetik. „Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a favoritok, de minden meccsen harcolni fogunk a gólokért és a pontokért – kommentálta a beosztást Nikolics Nemanja, a Legia magyar válogatott csatára. – Miután bejutottunk a csoportkörbe azt mondtam, a legerősebb csapatok ellen akarok játszani. Ez most valósággá vált. Remek lehetőség lesz számunkra olyan nagy csapatok ellen pályára lépni, mint Real Madrid vagy a Dortmund. A BL-ben nincs könnyű ellenfél, de mi nem is így közelítjük meg a találkozókat. Élvezni akarjuk a játékot. A Realt vagy a Barcelonát akartam, így nagyon boldog vagyok. Azt is mondtam, jó lenne két kiemelkedő csapattal összekerülni és eggyel, akivel felvehetjük a harcot. A Real és a Dortmund a csoport favoritja, de remélem, a Sportinggal megküzdhetünk a harmadik helyért.”

Természetesen a riválisok is hasonlóképpen látják az esélyeket. Thomas Tuchel, a BVB vezetőedzője igazi klasszikussá váló párharcot is emlegetett a sorsolás után. „Jó előérzettel vártuk a sorsolást. Ez egy elbűvölő csoport: egyszerre nehéz és vonzó. A Real Madrid elleni meccseink lassan igazi klasszikussá válnak. Nagyon várjuk, hogy összemérhessük az erőnket a címvédővel.”

Ami a többieket illeti, talán az angol bajnok Leicester City csoportja a legkiegyenlítettebb, ám Claudio Ranieri óvatosságra intett. „Még egyszer elmondom, nem mi vagyunk a favoritok. Pontosan emiatt mindig harcolnunk kell. A szurkolóink megérdemelték, hogy egy európai kupasorozatban is szurkolhassanak a csapatnak.”

_89479182_saul

Nem lesz sétagalopp a Bayern számára a csoportkör, lévén ide került a legutóbbi kiírás döntőse, az Atletico Madrid, a PSV, és az előzetesen főtáblára sem várt FK Rosztov.

Trükkös csoport, óvatosnak kell lennünk. Az előző szezonban az Atlético ejtette ki a Bayernt, a Rosztov lenyűgözött az Ajax elleni játékával, míg a PSV-t csak tizenegyespárbajban búcsúztatta az Atlético. Ez nem egy könnyű a csoport.” – reagált a beosztásra Carlo Ancelotti, a bajorok trénere, míg Mats Hummels, a frissen igazolt védő örül, mert három olyan csapat ellen léphet pályára, akikkel korábban még nem játszott.

Llorente_gol_juve

Természetesen a Juventusnak is figyelnie kell, hiszen az Európa-ligát sorozatban háromszor megnyerő Sevillával, a mindig veszélyes Lyonnal, valamint a sötét ló, Dinamo Zagrebbel került össze. „Megerősítettük a csapatunkat, úgy érezzük, hogy készen állunk az új BL-idény jelentette kihívásra. Olyan messzire szeretnénk eljutni, amennyire csak lehetséges. Az elsődleges célunk a csoportból való továbbjutás, a nekünk sorsolt ellenfelektől függetlenül.” – nyilatkozta Giuseppe Marotta, a torinóiak vezérigazgatója, míg Allegri a tavalyi Sevilla elleni El-találkozóról emlékezett meg. „Tavaly nagy lehetőséget szalasztottunk el Sevillában. Nagyon forró hangulatú mérkőzés lesz Lyonban és Zágrábban is, úgyhogy nagyon koncentráltnak kell lennünk.”

A csoportbeosztás:

Betting-Leicester-City039s-price-cut-in-half-for-the-Champions-League-as-Barcelona-lead-the-way

Gavalovits Sándor