Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Győzelemmel folytatta a Fradi

Nagy falatnak bizonyult a Fradi a Konak Belediyespornak. A magyar bajnok remek második félidei játékának köszönhetően nyert a törökök ellen.

A Twente ellen nagyot harcoló Fenyvesi Evelin (jobbra) góllal járult hozzá a Konak elleni sikerhez. - fotó: Jakab Tamás

A Twente ellen nagyot harcoló Fenyvesi Evelin (jobbra) góllal járult hozzá a Konak elleni sikerhez. – fotó: Jakab Tamás

Ferencváros – Konak Belediyespor 2-0 (0-0)
Oldenzaal, vezette: Poxhofer (osztrák)
Gólszerzők: Nagy Á. (70.), Fenyvesi (82.)
Sárga lapok: Topçu (37.), Taş (60.), Duşa (83.)
Kiállítva:

Ferencváros: Németh J. – Horváth Zs. (Aleksic, 70.), Csigi, Zlidnis, Szabó D. – Fenyvesi, Bognár E., Cankovic – Orji, Telek-Sümegi (Gruber, 90+2.), Vidovenyecz (Nagy Á., 64.)

Konak: Aydin – Yeniçeri, Taş, Erol, Şentürk – Sarghe, Topçu – Çinar, Yag (Başkol, 83.), Nurlu (Hasbal, 79.) – Duşa

A Ferencváros edzője 5 helyen változtatott az előző meccshez képest. Sérülés miatt marad ki a törökök elleni kezdőből Sladjana Bulatovic, illetve Mosdóczi Evelin sem állhatott Dörnyei Balázs rendelkezésére.

A zöld-fehér együttes kapujába, ugyanúgy ahogy a Twente ellen most is Németh Júlia kezdett, a védelemben a fiatal középső védő Csigi Eszter, az észt Inna Zlidnis, a két szélen pedig Szabó Dorottya és Vidovenyecz Anna kezdett, a középpályán Horváth Zsófia, Jelena Cankovic, Bognár Enikő és Fenyvesi Evelint jelölték, elől pedig Ebere Orji rohamozhatta a török bajnokcsapat kapuját.

A mérkőzést a Konak kezdte jobban, rögtön a mérkőzés elején a Fradi hálóőrének akadt védenivalója: Duşa helyzeténél kellett kijönnie a kapujából Némethnek.

A magyar csapat részéről Orji próbálkozhatott a félidő előtt ám lövése mellé szállt, így döntetlennel vonulhattak a csapatok pihenőre.

Látván az első játékrész statisztikáját, nehéz volt megmondani, hogy a második játékrészben képesek lesznek-e lányaink eldönteni a találkozót vagy ismét vereséggel kell zárni a napot.

A két csapatnak nem csak egymás ellen, hanem a 32 fokos hőséggel is meg kellett küzdenie a mérkőzésen.

A második játékrészben Nagy Ágnes beállítása után aztán Dörnyei Balázs csapata vette kezébe a mérkőzés irányítását és előbb egy Orji, Fenyvesi, Nagy összjáték után a játékba frissen beszálló Nagy Ágnes védhetetlen góllal szerzett előnyt csapatának.

A vezető találat után Németh óriási hárítására is szüksége volt a kilencedik kerületi gárdának.

A 80.percben aztán Telek-Sümegi fejesét még fogta a török kapus, 2 perccel később azonban Fenyvesi távoli lövése után már ő is tehetetlen volt, így a mieink végül 2-0-ra győzték le a török csapatot.

A másik összecsapáson a Twente kiütötte a Hibernianst, a kilencgólos sikerrel nagy lépést tett a továbbjutás felé a holland együttes.

Twente – Hibernians 9-0 (3-0)
G.: E. Jansen (26., 90+3.), Erman (31.), Tonna (45., öngól), Beerensteyn (59., 61., 83.), Waldus (82.)

A csoport állása:
1. Twente 6 p. (11-1)
2. Konak 3 p. (5-2)
3. Ferencváros 3 p. (3-2)
4. Hibernians 0 p. (0-14)

Következik: 
augusztus 28., vasárnap
Hibernians – Ferencváros
Konak Belediyespor – Twente 

Balázs Zoltán