Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Rangadóval indul az új szezon! – előzetes

A címvédő Bayern München nyitja pénteken 20:30-kor a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) történetének 54. kiírását. Több mint három évtized után a Stuttgart nélkül rajtol a szezon, illetve a Hannover is a másodosztályban gyűjtögeti immáron a pontokat. A Huszti Szabolccsal felálló Frankfurt megnyerte osztályozós párharcát a Nürnberg ellenében így bennmaradt, míg az újoncokat a Red Bull Leipzig és az egy évnyi kihagyás után visszajutó Freiburg képviseli. Előbbi két magyarral Kalmár Zsolttal és Gulácsi Péterrel a klub történetének első élvonalbeli szezonját kezdi meg.

bundes20172

Péntek
20:30 Bayern München – Werder Bremen (Eurosport 2)

Érdekesnek ígérkezik a rajt Carlo Ancelotti bemutatkozása a német élvonalban, ugyanis a címvédőnek hét sérült labdarúgója is van Alcantara, Alonso, Badstuber, Coman, Douglas Costa, Robben és Renato Sacnhes személyében. A helyzet pedig a túloldalonis érdekes, a Werdernek négy hiányzóval kell számolni, köztük a két gólfelelős Kruse és az ex-Bayern csatár Pizzaro. Ennek ellenére természetesen még mindig a bajor együttes a toronymagas favorit.

Szombat
15:30 Eintracht Frankfurt – Schalke 04
15:30 Hamburg – Ingolstadt
15:30 Augsburg – Wolfsburg
15:30 1. FC Köln – Darmstadt
15:30 Borussia Dortmund – Mainz (Eurosport 2)
18:30 Mönchengladbach – Leverkusen (Eurosport 2)

Huszti Szabolcs csapata osztályozós párharc megnyerésével vívta ki a bennmaradás lehetőségét, így rajthoz állhatnak ezen a hétvégén. Ellenfelük a Bl-ről tavaly lecsúszó, idén szebb folytatásban bízó Schalke 04 lesz. Egyik oldalon Seferovic, másikon pedig Coke harcképtelen, de a Frankfurtnak több hiányzója is van. Hamburgban sérült probléma nincsen, a kék-fehérek az élvonalban a második szezonjukat megkezdő Ingolstadtot fogadják. A Wolfburg feledtetné tavalyi rossz szereplését, halkan megjegyezve, hogy van is mit. A jó rajt az Augsburg otthonában esedékes, ám ehhez a hazai csapatnak is lesz pár szava. Kleinheisler László a Köln otthonában debütálhat tétmérkőzésen a Darmstadt mezében. A tavalyi ezüstérmes Borussia Dortmund Götze, Reus, Durm és Subotic nélkül kezdi meg az új szezont a Mainz ellenében hazai környezetben.

A nyitóforduló rangadót is tartogat a német futball szerelmeseinek a számára. A hét közben a BL-főtáblára jutó, a Manchester City, Barcelona, Celtic trióval egy csoportba kerülő Mönchengladbach a Leverkusen legjobbjait fogadja. Utóbbi alanyi jogon bronzérmesként került a Bajnokok Ligája csoportkörébe és a sorsolás is kedvezőbb volt a számukra, a Tottenham, CSZKA Moszkva és a Monaco neve egy kicsit jobban cseng, mint e fentebb említett két sztárcsapaté. A Leverkusen szurkolói nem láthatják a pályán Bendert és Chicharitot sem.

Vasárnap
15:30 Hertha BSC – Freiburg (Eurosport 2)
17:30 Hoffenheim – RB Leipzig (Eurosport 2)

Dárdai Pál csapata a Hertha BSC nem jutott be az Európa-liga csoportkörébe, s a tavalyi jó teljesítményt is nehéz lesz megismételni a jelenlegi kerettel. Az újonc Freiburg ellenében hazai pályán azonban kötelező a győzelem. Szalai Ádám “csapata” a Hoffenheim zárja a forduló rangadóját, ám abban szinte biztosak leszünk, hogy a szintén újonc Lipcse elleni meccs nem lesz magyaros és nem Gulácsi Péter miatt, hanem a válogatott támadó mellőzöttsége végett.